SAS stenger Hongkong-ruten permanent

Hongkong, Kina

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS bekreftet i går ovenfor InsideFlyer at ruten mellom København og Hongkong ikke vil åpne igjen når koronakrisen er over.

SAS har bestemt seg for at Hongkong-ruten fra København stenges permanent. Selv om dette selvsagt er svært skuffende, er det kanskje ikke overraskende. På grunn av politiske uroligheter har det vært en nedgang i etterspørselen etter reiser til Hongkong, siden lenge før koronakrisen oppsto. Ifølge selskapet har ruten siden oppstart gjort det dårligere enn man hadde forventet.

Ruten gikk opprinnelig fra Stockholm, men ble i fjor flyttet til København i et forsøk på å gjøre ruten mer attraktiv. Dette ga dessverre ikke de ønskede resultater og SAS velger derfor å kaste inn håndkleet i denne omgangen.

– Helt siden lansering har Hongkong-ruten hatt utfordringer og har ikke levert tilfredsstillende resultater. I oktober 2018 ble ruten flyttet fra Stockholm til København, slik at SAS kunne tilby reisende bedre rutetider til og fra Hongkong. På tross av disse endringene har ruten fortsatt ikke møtt våre forventninger, sier Freja Annamtz, Head of Media Relations i SAS.

SAS Airbus A350

Bookes om via Kina eller med Star Alliance-partnere

Har du allerede kjøpt billett til Hongkong med SAS, vil du bli booket om via en av SAS sine ruter til fastlands-Kina eller med en av selskapets samarbeidspartnere i Star Alliance-partnere fra Europa.

Det er foreløpig ikke kjent om frigjort kapasitet vil brukes til nye ruter, høyere kapasitet på eksisterende destinasjoner eller om SAS rett og slett vil redusere flåten ytterligere ved pensjonere flere av de eldste langdistanseflyene.

Hongkong er en av våre favorittdestinasjoner og en praktisk inngangsport til Sørøst-Asia og Stillehavsregionen. Selv om det er skuffende at SAS nå lukker ruten finnes det nok av alternativer å velge i fra Europa, både i og utenfor Star Alliance.

Hvordan vil lukkingen av Hongkong-ruten påvirke dine reiseplaner? Diskusjonen er allerede i gang i forumet vårt.

Forsidefoto: Michael Siebert / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *