SAS legger ned Stavanger – Houston

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Så sent som i går bekreftet SAS konsernsjef Rickard Gustafson overfor Bonusfeber at ruten mellom Stavanger og Houston langt fra går som forventet og at rutens fremtid blir vurdert. Disse vurderingene er tydeligvis allerede ferdig vurdert og SAS har bestemt seg for å legge ned ruten allerede fra 24. oktober 2015.

Der har lenge gått rykter om at SAS “All Business Class” rute fra Stavanger til Houston er langt fra lønnsom. Vi har sett et stort antall EuroBonus-kampanjer på ruten og priser til langt under hva SAS normalt selger Business Class billetter for. Dessuten opplever oljebransjen en historisk krise, og det var nettopp dem denne ruten var designet for. Så at den nå legges ned er ikke noen større overraskelse.

Flyet flyttes til København
SAS har inngått en lengre leasingavtale med Privatair, som flyr ruten og det betyr at SAS er nødt til å benytte flyet på en annen rute inntil denne avtalen utløper. Derfor har man bestemt at det fra vinterprogrammet skal gjøres en utvidelse på ruten mellom København og New York, hvor flyet skal fly en kvelds-avgang fra København.

Denne nye avgangen vil gå alle dager, unntatt tirsdag.

Avgangstiden fra København er kl. 18.25 og retur fra Newark kl. 22.55. Altså tidspunkter som generelt passer godt for forretningsreisende som ønsker å få mest mulig ut av arbeidsdagen både i København og New York.

“SAS er det absolutt største og mest dedikerte flyselskapet på markedet mellom Skandinavia og USA , og ikke minst til New York. Vi er glade for å kunne tilby denne kvelds-avgangen som er særlig attraktiv for reisende som ønsker å bruke en hel dag i København eller New York før reisen. Det foretrekker blant annet mange forretningsreisende”, siger konserndirektør Sales&Marketing, Eivind Roald i SAS

Flyets setekonfigurasjon endres
Når kvelds-avgangen fra København startes med dette flyet, så vil det akkurat som til Houston, utelukkende være utstyrt med 44 Business Class-seter. Men fra årsskiftet modifiseres flyet og vil fremover inneholde 20 Business Class-seter og 66 SAS GO (økonomiklasse) seter.

Man vil altså ikke finnes SAS Plus produktet ombord på dette flyet. Akkurat det kan man undre seg litt over, da avgangstidene nettopp passer veldig godt til forretningsreisende, og SAS Plus produktet er den klassen hvor antallet seter økes på de øvrige langrutefly.

Billettene til den nye avgangen mellom København og Newark kan bookes fra 16. september 2015

 

Opprinnelig skrevet for bonusfeber.dk av Flemming Poulsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *