TENERIFE – Ut på landsbygda

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotel Rural er et godt alternativ

En ferie på Tenerife består vanligvis av store hoteller og varme badestrender. Når vi ønsker en avkobling, er et av de små «Hotel Rural» en god avkobling. Bare noen kilometer utenfor feriebyene er livet annerledes og gir nye opplevelser.

Hotel Rural betegner små, lokale overnattingssteder med beliggenhet i jordbruksområder utenfor byer og landsbyer. Standarden er imidlertid ofte god og gir en helt annerledes opplevelse enn feriehotellene på kysten. Bare noen få rom gir mulighet for både stillhet , frisk luft og personlig kontakt med eierne.

Hotel Rural på Tenerife
Rolig idyll på landsbygda på Tenerife

Gammelt hus ombygd til hotell

Noen kilometer fra Los Cristianos og Las Americas på Tenerifes sydkyst, ligger landsbyen Arona. En kilometer bratt opp fra landsbyen finner vi Hotel Rural La Correa del Almendro. Vertskapt, Leonor og Jesus Cobo, forteller at de eldste husene er fra 1726 og har fungert som en bondegård i flere hundre år. Familien kjøpte gården for femten år siden og bygde om til hotell. Så mye som mulig av det opprinnelige er beholdt eller bygd om i gammel stil. Døren til rommet er lav og Jesus Cobo maner til forsiktighet når besøkende går ut eller inn.

For oss som reiser til Tenerife uten å ha hotell forhåndsbestilt, er Hotel Rural en fin mulighet. Jesus Cobo forteller at de fleste som kommer på besøk er europeiske turister og mange av dem velger å bo hele uken på samme sted. Men det fungerer også utmerket å bare forlate hotellrommet man måtte ha i feriebyen og ta en avstikker ei natt eller to.

Middag med vertskapet

Frokost og middag serveres i spisestua. Verten selv står for middagslagingen. Han lager uansett mat til familien og serverer det samme til gjestene. Frokosten er inkludert i prisen, mens middagen avtales for hver dag. Det er også mulig å få ordnet med lunsj eller matpakke, dersom vi ønsker det, forteller han.

Verten på hotellet
Verten heter Jesus og tar imot oss med åpne armer

Hva landsbygda kan by på

Når mørket senker seg, ser vi lysene fra strandbyene langt der nede i Los Americanos. Men her oppe på landsbygda blir det fort stille og natteroen senker seg. Her hører vi fuglene og bare en sjelden bil kommer oppover bakkene. Egen bil er imidlertid en fordel for å besøke mange av landsbygdhotellene. Noen har riktignok bussforbindelser, men husk på at selv korte avstander kan være krevende å gå i de til dels svært bratte fjellene på Kanariøyene. Vi sliter oss opp bakkene fra nærmeste landsby der bussen satte oss av. Men eieren forteller at han kunne ha hentet oss der hvis vi hadde spurt på forhånd. Og han kjører oss gjerne ned igjen.

Å ta en fottur i området frister imidlertid. Noen fjelltopper ikke langt unna blir vårt valg, men her kan man også følge de smale landsbygdveiene, mellom lokale hus og smågårder.

Kveld på hotellet
Ettermiddagssol på terrassen utenfor rommet.

Bestill på vanlig måte

Mange av landsbygdhotellene finnes på de vanlige hotell-søkemotorene på internett og kan bestilles via disse. De har også egne nettsider og mange av dem er på facebook. Vær klar over at «Casa Rural» også kan være et sted for utleie, men normalt kun for en uke eller mer og med selvhushold. Bruk «Hotel Rural» ved søk på internett for å være sikret å treffe på hotellene, med mulighet for korte besøk og servering.

Fakta/tips:

Hotel Rural La Correa del Almendro
For fotturbeskrivelser på Tenerife: Norsk bok: Anita og Birger Løvland: Turguide til Tenerife.

Nettsted for aktiviteter på Tenerife: www.webtenerife.com

Rom på Hotel Rural
Rommene har beholdt den gamle stilen, men er komfortable og rene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *