SISTE: SAS har inngått en avtale om salg av Cimber

salg av cimber

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS har inngått en avtale om salg av selskapet Cimber til CityJet. Avtalen innebærer også salg av 11 CRJ900 fly. Salget er en del av SAS ‘strategi om å bruke strategiske partnere. Det betyr såkalte wet lease avtaler, på ruter med mindre trafikkstrømmer og regional trafikk. Når transaksjonen er gjennomført som planlagt 31. januar 2017 vil CityJet plassere en ordre for opptil ti helt nye CRJ900s, som vil bli brukt i wet lease produksjon for SAS.

Cimber er et heleid dansk regionalt flyselskap som SAS kjøpte i februar 2015. Hensikten var å oppnå mer fokusert og fleksibel regional produksjon. Cimber har operert regionale flygninger på vegne av SAS fra basen i København bruker SAS-eide CRJ900s.

Salget av selskapet er en del av forenkling av SAS produksjonsplattform som er rettet mot større trafikkstrømmer med en mer enhetlig flyflåte, mens mindre trafikkstrømmer styres av partnere. CityJet er en av SAS ‘strategiske partnere og allerede opererer åtte CRJ900s for SAS gjennom wet lease samarbeid.

Salget av Cimber i tråd med strategi

«Salget av Cimber er i tråd med vår strategi om å forenkle og fokusere på SAS ‘egne produksjonsplattform. Takket være synergier mellom CityJet og Cimber, vil produksjonskostnadene for Cimber produksjonen reduseres ytterligere, skape forutsetninger for å opprettholde og utvikle regionale ruter til fordel for SAS sine kunder »

Rickard Gustafson, CEO, SAS

SAS har inngått en ny seksårig wet-lease avtale og vil utvide dagens wet lease avtalen med ytterligere tre år. Totalt vil SAS ha kontrahert 22 CRJ900 fly fra CityJet med denne transaksjonen.

«Den nye kontrakten med SAS, og veksten som kommer fra oppkjøpet av Cimber Airways, er et fremskritt for CityJet uttalte strategi om å bygge sin rolle som leverandør av regional jet kapasitet til flyselskaper over hele Europa, og følger vår vellykkede åpningen av ruter på vegne av SAS i mars 2016. Vi ønsker de nye ansatte velkommen  i Cimber Airways inn i CityJet familien «, sier Pat Byrne, Styreformann hos CityJet.

SAS ‘elleve CRJ900 vil bli solgt i perioden fra februar 2017 til midten av 2017. I forbindelse med salget, vil det bli foretatt en vurdering av vedlikeholdsstatus av flyene. CityJet vil motta ti nye CRJ900s fra andre halvdel av 2017 til begynnelsen av 2018, som vil erstatte de tidligere SAS CRJ900.

Salget av Cimber og flyet vil ha en negativ engangsresultateffekt på 20 MSEK i løpet av første kvartal 2016/2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *