Emirates lanserer ny fifth-freedom rute via Athen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Emirates har planer om å begynne å fly til USA med et stopp for passasjerer i Hellas, sin andre såkalte Fifth Freedom rute. Dette setter amerikanske konkurrenter i sinne, som i forveien anklager dem for urettmessig konkurranse  gjennom statlige subsidier.

Verdens største langdistanse flyselskapet sa mandag at de planlegger å starte daglige flyvninger til New Jerseys Newark Liberty International Airport (EWR) via Athen den 12. mars 2017.

EK209 Dubai til Athen 10:50AM – 3:30PM
EK209 Athen til Newark 5:30PM – 10:00PM
EK210 Newark til Athen 11:45PM – 4:00PM
EK210 Athen til Dubai 6:00PM- 11:40PM

Ny fifth-freedom rute – DXB-ATH-EWR med Emirates fra 12.mars 2017

Den nye ruten mellom Dubai og Newark vil bli fløyet med en Boeing 777-300ER, med 3 service klasser ombord (First, Business og Economy). Dette er samme flytypen som benyttes mellom Oslo og Dubai.

Dubai-selskapet operer allerede fire daglige avganger til John F. Kennedy International Airport i New York, inkludert en med en stopp av i Milano. Alle rutene flys med Airbus A380.

Fifth Freedom rute via Athen

Fifth Freedom rettigheter tillater et flyselskap å fly mellom to byer i utlandet som en del av en rute til og fra hjemlandet (hjemmebasen).

Delta og andre amerikanske flyselskaper har anklaget de store Gulf selskapene – Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways – at de mottar et titalls milliarder av dollar i Statlige subsidier, og oppfordret den tidligere Obama-administrasjonen til å stanse Open Skies avtalen . Gulf selskapene benekter påstandene.

Obama-administrasjonen nektet til slutt å ta affære mot Gulf selskapene. Flyselskapene er  eid av regjeringene i Qatar og De forente arabiske emirater (UAE).

I USA har lobbygruppen «Open & Fair Skies» sagt at de er optimistiske til den nye administrasjonen under president Donald Trump. De regner med at administrasjonen vil «håndheve våre handelsavtaler og kjempe for amerikanske arbeidsplasser».

«Vi ser frem til orienteringen av President Donald Trump og hans nye administrasjonen om de massive, urettferdige subsidier som UAE og Qatar gir til sine statlige flyselskap»

Jill Zuckman, Talsperson for Partnerskap «Open & Fair skies».

Lobbygruppen kommer sannsynligvis til å legge press på myndighetene for å stoppe Dubai-Athen-Newark ruten før den starter, sa Will Horton, senior analytiker i CAPA – Centre for Aviation.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *