SAS satte ny passasjerrekord i juli

SAS satte ny passasjerrekord i juli

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For andre året på rad fortsetter flyselskapet veksten og SAS satte ny passasjerrekord i juli. Norwegian har heller aldri fraktet flere passasjerer i en enkeltmåned.

Denne uken slapp SAS trafikkstatistikken for juli og den viser hyggelige tall for flyselskapet. Etter å ha fraktet 2,7 millioner passasjerer i juni, fraktet selskapet 2,5 millioner passasjerer i juli. Det er en økning på 2,2% sammenlignet med samme måned året før.

Selv om det ble satt passasjerrekord var flyene mindre fulle enn i juli i fjor. Passasjertrafikken økte bare med 6,7% i samme periode som setekapasiteten økte med 8,8%. Det utgjør en nedgang i kabinfaktoren på 1,7 prosentpoeng sammenlignet med samme tid året før.

Trafikken økte i alle de tre geografiske områdene SAS måler, men prosentvis størst økning var det på Europa-rutene. Her var trafikken opp 8,3% fra året før. Langdistanserutene økte med 6%, mens innenriksrutene var opp 1,6% i samme periode.

Økning i chartertrafikken

Ser vi kun på chartertrafikken har belegget økt mer enn kapasiteten. Sammenlignet med fjoråret er kabinfaktoren opp 1,3 prosentpoeng til hele 97,3%. I juli ble det fraktet 282.000 charterpassasjerer, 6,1% mer enn året før.

Økonomisk var det også en positiv måned for SAS. Inntekten per fløyet passasjerkilometer, yielden, økte med to prosent. Inntekten per tilgjengelige setekilometer, PASK, forble uendret. Justerer man for valutaendringer ble tallene henholdsvis 1% opp og 1% ned.

Billettinntektene til SAS endte på 3,21 milliarder svenske kroner, mot 2,97 milliarder svenske kroner på samme tid i fjor. SAS måler punktlighet ved å ankomme innen 15 minutter fra oppsatt rutetid og det klarte de på 79,4% av flyvningene. Selskapet gjennomførte 99,6% av de planlagte flyvningene sine.

Flere flyr Norwegian

Forrige uke slapp Norwegian sine trafikktall for juli. Totalt valgte over 3,3 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 15 prosent fra samme periode i fjor. Dette er det høyeste antall passasjerer i en enkeltmåned og passasjerveksten er på 432.683 passasjerer mot samme periode i fjor. Til sammenligning økte SAS med 2,5% fra fjoråret.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 23 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 24 prosent. Fyllingsgraden i juli var på 94 prosent, mens langdistanseflyene hadde enda høyere fyllingsgrad på 96 prosent. SAS hadde en fyllingsgrad på 88% og de opplyser ikke hva den var på bare langdistanserutene.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst på interkontinentale ruter. Det er også positivt at selv med en sterk kapasitetsøkning er flyene stort sett fulle og utviklingen er god i hele rutenettet. Det betyr at reisende både i Europa, USA og Asia setter pris på lave priser, nye fly og hyggelig service, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,1 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var på 68,8 prosent. Mens SAS holdt sine marginer hovedsakelig på samme nivå som tidligere, falt yield og seteinntekt med seks prosent for Norwegian.

Les også: Norwegian lanserer ny direkterute mellom Paris og Denver

Norwegians flåtefornyelse fortsatte denne måneden med leveranse av tre Boeing 737 MAX og to Boeing 787-9 Dreamliner denne måneden. Gjennomsnittsalderen på flyene til Norwegian er bare på 3,6 år, noe som gjør Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

SAS regner med å øke kapasiteten sin med 6-8% i regnskapsåret 2016-2017. Veksten vil bestå av langdistanseruter som har blitt åpnet det siste året og at de nye Airbus A320neo-flyene er større enn flyene de erstatter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *