SAS selger flere Heathrow-slots

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tidligere har vi skrevet at SAS selger et av sine slot-par på London-Heathrow. Dette salget er ventet å bidra med 60 millioner USD i inntekter for selskapet. Nå er det imidlertidig også solgt enda et slot-par på Heathrow. Denne gangen er det et sett med landings- og avgangstillatelser på ettermiddagen som er solgt.

Det er Turkish Airlines som kjøper et slot-par om ettermiddagen på Heathrow. Det er ventet at salget vil bidra med 22 millioner USD i positiv inntjening for SAS. Turkish Airlines tar over slot-paret ved starten av vinterprogrammet, 25. oktober 2015.

Dette salget må sees på som enda et steg i retning av å flytte deler av operasjonen til en annen London-flyplass. Vi har tidligere spekulert i hvilken flyplass SAS vurderer som flyplass nummer to i den britiske hovedstaden. Gatwick virker for øyeblikket mest sannsynlig.

SAS selv har uttalt at dette er gjort for å skape en bedre balanse mellom rutefrekvens og setekapasitet på rutene. Med en reduksjon i antall avganger, må SAS sette inn større fly på enkelte avganger for å kunne opprettholde setekapasiteten. Etter salget av slot-paret til Turkish Airlines, vil SAS ha 19 daglige slot-par på London Heathrow, og vil fortsatt være det femte største flyselskapet på flyplassen, målt i antall ukentlige avganger.

SAS flyr for øyeblikket fra London Heathrow til København, Gøteborg, Oslo, Stockholm og Stavanger.

Les hele pressemeldingen her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *