SAS og pilotene er enige – streiken er over!

SAS-piloter tilbake på jobb etter streik

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Streiken er over! SAS og de skandinaviske fagforeningene kom i går kveld omsider til enighet om nye kollektive avtaler. Alle flyreiser i Norge, Sverige og Danmark vil bli gjenopptatt så snart som mulig.

Etter en uke med streik og kanselleringer i SAS har partene i konflikten er kommet til enighet om en avtale som strekker seg over tre år. Pilotene vil gjenoppta arbeidet sitt og trafikken forventes å normalisere seg over de neste dagene.

– Jeg er svært lettet over at våre kunder snart kommer til å fly med oss igjen og at vi kan oppfylle våre forpliktelser ovenfor reisende til, fra og innenfor Skandinavia, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

 

Ev avtale begge parter kan leve med

Avtalene mellom flyselskapet og pilotenes fagforening omfatter forutsigbarhet når det gjelder arbeidstid, jobbsikkerhet og lønnsvilkår. Det kan virke som at begge sider i konflikten har vunnet noen seire. Avtalen sikrer en lønnsvekst på 3,5% til 4% over de neste årene, langt unna pilotenes krav om 13 prosent lønnsvekst.

I tillegg har man gjeninnført to avtaler som omhandler rollefordeling og ansiennitet, som SAS tidligere har sagt opp.

– Den treårige avtalen sikrer stabilitet for fremtiden, og vilkårene i den svenske avtalen er på nivå med referanseindeksen for det svenske arbeidsmarkedet. SAS jobber i et konkurranseutsatt marked, og med disse avtalene må vi nå intensivere arbeidet vårt med å bygge et langsiktig lønnsomt og bærekraftig SAS, sier Rickard Gustafson.

En kostbar streik for SAS

Det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser streiken vil få for selskapets resultater. Etter en uke med streik er over 4 000 flygninger kansellert, noe som har berørt mer enn 360 000 reisende. Flyselskapets ansatte har jobbet døgnet rundt for å hjelpe sine kunder best mulig. Det vil nok fortsatt gå noen dager før situasjonen vil være tilbake på det normale.

– Jeg vil gjerne uttrykke min oppriktige takknemlighet til alle de SAS-ansatte som jobbet dag og natt for å hjelpe våre kunder i denne vanskelige situasjonen, sier Rickard Gustafson.

SAS sine nettsider på finner du oppdatert informasjon om hvilke avganger som går som normalt. Her finner du også informasjon om hva du bør foreta deg dersom din flygning er forsinket eller innstilt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *