Scandic åpner sitt største hotell i Norge

Scandic Helsfyr

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Med 450 rom og 1250 sengeplasser blir Scandic Helsfyr kjedens største hotell i Norge. I går åpnet hotellet etter to år med omfattende renovering.

Hotellet, som opprinnelig ble bygget for å huse besøkende til OL i 1952, har vært gjennom flere utvidelser og oppgraderinger – sist i 2010. Etter den siste renoveringen kan hotellet skilte med 450 gjesterom og 1250 sengeplasser. Her kan man nyte et bedre måltid eller en drink på à la carte-restauranten Bistro Nordic, innta den prisbelønnede Scandic-frokosten i store og flotte lokaler, benytte et velutstyrt treningsrom og låne sykler dersom man ønsker å utforske nærområdet.

– Vi har gledet oss lenge til å gjenåpne Scandic Helsfyr. Det er viktig å se muligheter og tenke fremover i det som er en utfordrende tid for hotellbransjen. I Scandic Helsfyr har vi fått et toppmoderne og sentralt beliggende hotell som er et strålende utgangspunkt for alt av aktiviteter Oslo har å by på, sier fungerende administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

Stor møtekapasitet

På Scandic Helsfyr tilbys 12 nye og fleksible møterom med topp moderne AV-utstyr. I tillegg vil det være mulig å legge arrangementene til hotellets nye flotte utendørsarealer. I øyeblikket kan hotellet være vertskap for større og mindre arrangementer med inntil 200 deltakere. Når myndighetenes Covid-19-restriksjoner fjernes vil det være muligheter for enda større tilstelninger. Hotellet har kapasitet til å være vertskap for 820 møtedeltakere.

– Selv om digitale løsninger har hjulpet oss med å holde hjulene i gang de siste månedene, vil det være et behov for å møtes fysisk, utveksle erfaringer ansikt til ansikt og drive nettverksbygging også i fremtiden. Før vi kommer dit, vil vi gjøre vårt ytterste for å lage tilpassede og trygge arrangementer innenfor dagens rammer med fokus på smittevern, sier distriktsdirektør for Oslo, Morten Malting.

Ny epoke

Etter to år med storstilt renoveringsarbeid gjenåpner altså Scandic Helsfyr i full skala 2. november. Hotelldirektør Ellen Ravnå er lettet og glad for å ha kommet i mål med det omfattende prosjektet, og ser nå frem til å ønske gjester velkommen til det moderne hotellet. Hotellet ligger sentralt til på Helsfyr, bare fem minutter fra flybuss, t-bane og Oslo sentrum.

– Det er fantastisk å se resultatet av alt det harde arbeidet som er lagt ned. Nå ser jeg frem til å starte en ny epoke i hotellets historie. Helsfyr er et område i sterk utvikling og vekst. Boende på dette hotellet vil ha nærhet til sportsarrangementer, konserter og andre opplevelser. Samtidig er det stor forretningsvirksomhet i området, og et betydelig behov for rom, kurs- og konferansearealer. Vi ser positivt på mulighetene i dette markedet, sier Ravnå.

Hotelldirektøren trekker også frem åpningen av Nordic Bistro som en begivenhet i nærområdet. Bistroen, som ligger i hjertet av det nye hotellet, vil tilby et utvalg små og store retter med en nordisk vri.

– Jeg tror og håper bistroen og baren vil bli et populært samlingspunkt her på Helsfyr, ikke bare for hotellets gjester, men også for lokalbefolkningen. Om sommeren kommer vi dessuten til å ha en hyggelig uteservering, avslutter Ravnå. 

Foto: Scandic Hotels

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *