Hi Fly kvitter seg med Airbus A380

Hi Fly Airbus A380 NH-MIP

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Hi Fly, som spesialiserer seg på wet lease-operasjoner, sier i en uttalelse at de vil fase ut sitt eneste Airbus A380-fly når leasingperioden utløper senere i år.

Er du på jakt etter en pent brukt Airbus A380 er det definitivt kjøpers marked akkurat nå. Det dramatiske fallet i passasjertrafikk under koronakrisen har ført til at mange flyselskap har satt de fleste av sine kjempefly på bakken. Noen av de for godt. Hi Fly uttaler nå at de vil fase ut sin Airbus A380-maskin når leasingavtalen utløper senere i år.

Hi Fly er ett av bare 15 flyselskap i historien som har operert med Airbus A380. Selskapet har spesialisert seg på såkalt wet lease, som innebærer utleie av fly med fullstendig besetning, hvor utleier tar hånd om blant annet vedlikehold og forsikring. Leietaker betaler for den tiden flyet benyttes og holder drivstoff, betaler landingsavgifter, skatter og andre utgifter forbundet med driften.

Norwegian er en av flyselskapene som har brukt Hi Fly sitt A380-fly.

Hi Fly Airbus A380 NH-MIP

Erstattes av Airbus A330

Hi Fly skulle etter planen lease to Airbus A380-maskiner, men valgte å droppe det andre flyet og har dermed kun ett fly av denne typen. Maskinen, som har registreringsnummer 9H-MIP, har også ti år bak seg hos Singapore Airlines og er lett gjenkjennelig med sitt heldekkende, fargerike «Save the coral reefs»-dekor.

Hi Fly har en ren Airbus-flåte bestående av A320, A330 og A340. Selskapet vil erstatte A380-flyene som fases ut med Airbus A330, en mindre flytype som er langt mer egnet til å operere i dagens marked.

Foto: Hi Fly

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *