Emirates flyr flaggskipet A380 igjen på ruten til Perth fra 1. desember

Emirates - Dubai

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra 1. desember tar Emirates flaggskipet A380 tilbake på ruten til Perth, som en del av flyselskapets kapasitetsøkning til Australia. Returen av denne flytypen vil øke kapasiteten mellom Dubai og Perth med nærmere 500 seter per flyvning.

EK420 fra Dubai tar av kl. 02:45 og ankommer Perth kl. 17:20 samme dag, mens EK421 tar av fra Perth kl. 22:20 og ankommer Dubai kl. 5:25 neste dag. Den daglige avgangen med A380 erstatter den daglige flyvningen med Boeing 777-300ER på samme rute. Oppskaleringen kommer i det Emirates feirer 20 års operasjon av ruten til Perth.

Emirates hadde sin første flyvning til Perth i august 2002, og siden det har selskapet flydd nærmere 6 millioner passasjerer på over 24 000 flyvninger. I starten fløy Emirates Dubai-Perth og tilbake fire ganger i uken. Dette ble utvidet til daglige flyvninger i mars 2003, og i 2006 åpnet Emirates sin første lounge i Perth. A380 ble satt inn på ruten i mai 2015.

Høy etterspørsel

Emirates har sett en sterk økning i alle kabinene av reisende som booker fly til og fra Australia. Spesielt etter lanseringen av Premium Economy, som først ble introdusert på en av de daglige flyvningene til Sydney fra 1. august.

Den europeiske sommeren har vært en av de største driverne av etterspørselen for Emirates, med hele 8 europeiske destinasjoner på topp ti-listen som australierne flyr til. På topp fem finner vi Storbritannia, fulgt av Italia, Frankrike, Hellas og Irland. Spania, Libanon, Tyskland, Nederland og Tyrkia fyller ut resten av topp ti-listen av destinasjoner. Også trafikken mellom Norge og Australia har hatt en positiv trend de siste månedene.  

Australia er et av våre nøkkelmarkeder fra Norge. Det er blant annet en stor andel jobbreisende til Perth, spesielt innenfor energisektoren. I sommer har vi nytt godt av gjenåpningen av Australia, og det har vært mye trafikk til landet fra Norge av både turister og studenter som nå reiser igjen. I motsatt retning har vi sett at australierne har funnet veien tilbake til Norge, hvor de har vært blant de største markedene med trafikk til Norge gjennom sommeren.

Til forskjell fra mange andre internasjonale markeder kommer australierne også utover høsten og vinteren til Norge. Det er veldig positivt for den norske vinterturismen, og ikke minst for vår rute fra Dubai til Norge, hvor vi ser mange reisende som velger å fly godt. Altså i både First og Business Class.

Terje Grue, Norgessjef for Emirates.

Mange Emirates-passasjerer utnytter også stopover-mulighetene, og flyselskapet ser en sterk økning i antall reisende som nyter et kort stopp i Dubai.

I Australia er Emirates codeshare-partner med Qantas som gir reisende et stort utvalg av destinasjoner i landet.

I tillegg til flyvningene mellom Dubai og Perth drifter Emirates også to daglige A380-flyvningere fra Dubai til Melbourne og Sydney, samt en daglig flyvning fra Dubai til Brisbane.

Les mer i den engelske pressemeldingen her.

Foto: Emirates

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *