Singapore Airlines med direkterute til San Francisco

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I februar skrev vi en sak her på InsideFlyer om at det er flere nye ultra-lange flyruter under planlegging. Noen har allerede blitt realisert, mens andre fortsatt er på planleggingsstadiet. Nå har Singapore Airlines presentert åpningen av en ny direkterute mellom Singapore og San Francisco.

Denne ruten var også med i oversikten vi ga den gang, og siden amerikanske United Airlines i januar annonserte at de ville starte samme rute fra 1. juni i år, direkte med en Boeing 787 Dreamliner, kunne vel ikke Singapore Airlines være noe dårligere. Distansen mellom Singapore og San Francisco er 8 446 miles (eller 13 600 km om du vil) og havner med det på tredjeplass på listen over verdens lengste flyruter, etter Dubai – Auckland og Sydney – Dallas.

Singapore Airlines sin rute til San Francisco går nå to ganger daglig hvor en har mellomlanding i Seoul i Sør-Korea og den andre mellomlander i Hong Kong. Men fra høsten av vil man altså kunne fly direkte på en daglig avgang i hver retning. Flytidene vil være på henholdsvis 14 timer og 35 minutter og 17 timer og 45 minutter (avhengig av retning og årstid). Det er den nye Airbus A350-900 som skal fly ruten. Denne ruten er noe lang for denne flytypen, så derfor kan ikke flyselskapet selge alle setene. Singapore Airlines har bestilt 7 fly av typen Airbus A350-900ULR, hvilket betyr Ultra Long Range. Disse flyene er tiltenkt de ekstra lange rutene som denne, og vi vil nok se at denne flytypen vil overta denne ruten når det første av disse 7 flyene leveres i 2018. Og når flere av disse blir levert kan vi nok forvente at selskapet også starter direkteruter til både Los Angeles og New York. Forøvrig har Singapore Airlines bestilt hele 67 fly av typen Airbus A350, inkludert de 7 ULR maskinene.

Den ruten som idag opererer via Hong Kong vil fortsette, mens den som går via Seoul vil fra den 23. oktober få Los Angeles som endestasjon. Det medfører da at Los Angeles får nok en daglig avgang fra Singapore. Selv om det er med mellomlanding. Den andre daglige ruten til Los Angeles mellomlander på Tokyo Narita.

Den nye direkteruten til San Francisco vil få avgang fra Singapore på morgenen, og ankomst San Francisco vil også bli på morgenen. Returen vil ha avgang på morgenen og ankomme Singapore tidlig ettermiddag. Flyet vil ha 253 seter fordelt på Business Class, Premium Economy Class og Economy Class.

I tillegg til rutene til San Francisco og Los Angeles opererer selskapet også ruter fra Singapore til Houston (via Moskva) og til New York (via Frankfurt). Det er også planer om direkterute til New York, som da vil bli verdens lengste. Men oppstartsdato for denne ruten er enda ikke kjent.

Singapore melder samtidig at de vil komme til å legge ned sin rute fra Singapore til Sao Paulo i Brasil, som har mellomlanding i Barcelona. Dette er på grunn av svakt belegg på ruten, opplyser selskapet. Den siste flighten på denne ruten vil gå den 20. oktober i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *