Singapore Airlines Lounge – London Heatrow Terminal 2B

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Singapore Airlines er ett av tre flyselskaper som har lounge på Terminal 2B på London Heatrow Airport. Vi har avlagt alle disse tre loungene et besøk, og nå inviterer vi deg med innenfor hos Singapore Airlines.

Terminal 2B huser alle de interkontinentale avgangene til Star Alliance selskapene på Terminal 2. Her er det United Airlines og Air Canada som har de fleste avgangene. Av andre selskaper har vi blant annet Singapore Airlines, Thai Airways og South African Airlines med 1 – 4 avganger/ankomster hver dag.

Singapore Airlines har for tiden 4 daglige flighter til Singapore. 2 av disse opereres med Airbus A380 og 2 med Boeing 777-300. Avgangstidene fra London er kl 11:10, 13:35, 20:35 og 22:05.

Singapore sin lounge ligger rett til venstre når man kommer opp rulletrappen etter en lengre tur fra Terminal 2A (hvor man sjekker inn). Den ligger en etasje opp og da har man valget mellom trapper eller heis. Air Canadas lounge ligger ved siden av Singapore Airlines sin.

Når man kommer inn i loungen, møter man først en resepsjonist som sitter bak en skranke som sjekker kort og billetter (se bildet øverst). Loungen er delt opp i en First Class del med 50 seter (som ligger til venstre) og en Business Class del med 160 seter (som ligger til høyre).

Vi starter med Business Class loungen. Gjester som reiser i Business Class med Singapore Airlines eller et annet Star Alliance selskap eller som har et Star Alliance gullkort (eller høyere nivå) har adgang til denne loungen. Åpningstiden for loungen er fra kl 07:15 til kl 22:20.

Den er fint delt opp så det føles intimt og hyggelig. Man passerer først forbi matbuffeten, med tilhørende sittegrupper.Deretter kommer man til baren. Denne er betjent frem til kl 14. Deretter er den ubemannet, det vil si selvbetjent frem til kl 17. Dette er vanligvis en stille periode i denne loungen.

0707 03

Videre inn over i loungen finner man sittegrupper i forskjellige varianter. Det er også store vindusflater ut mot oppstillingsplass og rullebane, samt Terminal 2A. De som liker å titte ut på flyene har gode muligheter for det her.

0707 05 F

Loungen er innredet i lyse farger. Har man vært i andre, nylig renoverte Singapore Airlines lounger vil man kjenne igjen innredningen. I bordene mellom stolene finner man stikkontakter for å lade mobiler eller annet medbrakt utstyr. Den finnes både som engelsk tre-pluggs og som USB plugg. Veldig praktisk.

0707 01 0707 02 0707 04

Loungen tilbyr et bredt utvalg av aviser og magasiner, og det er trådløst internett tilgjengelig. På veggene finner man tv-skjermer og innerst i lokalet er det satt opp en ekstra drikkestasjon. Loungen har i tillegg til toalettfasiliteter også dusjmulighet.

Loungen har et flott utvalg av mat og drikke. På matsiden by det på flere varmretter. Da vi besøkte loungen var det et par indiske retter på buffeten som smakte utmerket. Det var også et varmeskap med små varme retter. Blant annet det klassiske satay grillspydet. I tillegg var det noen asiatiske retter og det var også et pent utvalg på den kalde buffeten. Her var både salater, sandwicher, ost, kaker, snacks og ikke minst meget innbydende desserter. Herunder Singapore Sling iskrem.

IMG_5659
Singapore Sling iskrem
IMG_5661
Fantastiske desserter og deilig ost
IMG_5662
Godt utvalg av varme retter
IMG_5663
Kaker og snacks. Og litt vin til dem som måtte ønske

Baren hadde et pent utvalg, herunder champagne.

IMG_5668

Når baren var betjent, var der også mulighet for å få mikset longdrinks og cocktails ut fra en egen meny.

IMG_5666

Inne i First Class loungen er innredningen mye lik Business class loungen. For å få adgang til First Class loungen må man ha en billett i First Class på en Singapore Airlines eller en annen Star Alliance avgang samme dag.

Singapore Airlines har fått utviklet en ny type private sitte-«båser» som skal ligne litt på et flysete hvor man har et bord foran seg. Disse finner man i begge loungene.

IMG_5652

Man finner en noe mindre matbuffet i First Class loungen men i forskjell til Business Class loungen har man her en a la carte meny man kan velge fra. Det legges også opp til bordservering for gjestene.

IMG_5653 IMG_5654 IMG_5657

Det er dekket bord langs vinduet for dem som ønsker å spise.

IMG_5643

Lenger inne i lokalet finner man andre typer sittegrupper. Man finner TV, blader og aviser og toaletter og dusjfasiliteter er plassert innerst i lokalet.

IMG_5645
Inngangen bak til høyre. Buffet og drikkevarer foran.
IMG_5646
God plass. Varme farger i loungen.
IMG_5649
Et lite privat avlukke for dem som måtte ønske seg det.
IMG_5650
Dusjfasiliteter. Denne tilrettelagt for handikappede.
IMG_5651
Sittegrupper med lademuligheter og god utsikt

Det er også et greit utvalg av drikkevarer, men ikke helt imponerende til å være for First Class gjester.

IMG_5640
Drikkestasjonen i First Class loungen. Litt magert utvalg.
IMG_5642
Egen stasjon for rødvin, champagne og prosecco.

Alt i alt en solid First Class lounge, men det mangler noen avlukker med en benk for å legge seg ned litt om man skulle ønske det. Men man kan nok saktens trives godt her mens man gleder seg til å fly avsted til Singapore i Suite Class eller «bare» First Class.

 

Oversikt

Fordeler

- Lyse og trivelige lokaler.
- Godt mattilbud
- Betjent bar
- Champagne er alltid et pluss
- Gode lade/strøm uttak

Ulemper

- Langt å gå til loungen fra innsjekk
- Litt skuffende drikkeutvalg i First Class loungen
- Ingen avlukker med mulighet for å legge seg nedpå litt.

Mat/drikke

Fasiliteter

Komfort

Plass

Overall Rating

Konklusjon

Singapore Airlines tilbyr en lys og trivelig lounge som man fint kan oppholde seg flere timer i mens man venter på sin avgang.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *