Verdens lengste flyrute er tilbake (og den har blitt enda lengre)

Singapore Airlines Airbus A350-900 som skal brukes på København-ruten

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

9. november starter Singapore Airlines opp igjen direkteruten mellom Singapore og New York. Når ruten gjenopptas vil den gå til New York JFK og blir dermed fire kilometer lenger enn tidligere.

Lønnsom drift av en mer enn 15 000 kilometer lang flyrute kan være krevende nok i normale tider. Under en verdensomspennende pandemi er det bortimot umulig. Verdens lengste flyrute mellom Singapore og New York ble raskt kuttet når passasjergrunnlaget forsvant. Nå ser Singapore Airlines igjen økonomi i å fly den ultralange flyruten takket være en bedre miks av flyfrakt og passasjerer.

– Ruten mellom Singapore og New York JFK er et viktig steg i gjenoppbyggingen av vårt globale nettverk. Ultralange direkteruter er grunnlaget for våre tjenester i de viktigste amerikanske markedene. Vi vil fortsette å utvide kapasiteten og rutenettverk etter hvert som etterspørselen etter frakt og passasjertrafikk kommer tilbake, sier Lee Lik Hsin, Executive Vice President Commercial i Singapore Airlines.

Selv om verdens lengste flyrute har blitt enda lenger, vil ikke selskapet lenger benytte seg av Ultra Long Range-varianten av Airbus A350, men en vanlig A350-900LR. I motsetning til A350-900ULR, som bare har business class og premium economy, er A350-900LR også innredet med 187 seter i økonomiklasse. Ruten vil inntil videre ha tre ukentlige avganger.

Forventer høy etterspørsel

Ifølge Singapore Airlines har næringslivet i New York-området et stort behov for frakt til Asia, spesielt innenfor bransjer som farmasi, teknologi og netthandel. Selskapet vil tilby den eneste direkteforbindelsen mellom USAs østkyst og Singapore, og forventer høy etterspørsel.

– På tross av krevende tider for luftfarten ser vi tegn til bedring som gjør oss optimistiske. Kunden våre sier at omfattende sikkerhets- og smittevernstiltakene, og testregimene som er innført, gir økt tillitt til at det er trygt å reise med fly. Optimismen drives også av at Singapore og flere andre land nå letter på noen av reiserestriksjonene på en sikker og ansvarlig måte.

SQ23 og SQ24 vil flys tre ganger i uken, mandag, onsdag og fredag, fra og med 9. november. Flytiden fra New York JFK er rundt 18 timer og 40 minutter. Tidsforskjellen medfører at flyet lander i Singapore to dager etter avgang fra New York.

Foto: SIA

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *