Singapore Girl flytter inn på Madame Tussauds

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Singapore Girl Nur Surya Binte Mohamed Ambiah, er nå å finne i voks på Madame Tussauds i Singapore. Hun representerer tusenvis av kvinnelige kabinansatte i Singapore Airlines, flyvertinner som har blitt ikoner gjennom sin serviceinnstilling og uniform.

– Våre kabinmedarbeidere er kjent over hele verden. Kvinnene er med sin sarong kebaya, en viktig del av vår merkevare og sentrale i vårt servicekonsept. Derfor er det ekstra hyggelig at Madame Tussauds vil ha inn en representant fra oss i sin utstilling i Singapore, sier Henrik Hanevold. Han er Singapore Airlines´ salgssjef i Norge.

– Vi er svært fornøyd med å ha laget en voksfigur av en nok en Singapore Girl. Hun representerer en ledende asiatisk merkevare og er godt kjent over hele verden. Vi ønsket å ha en moderne versjon av henne i vår utstilling, som har som mål å vise de mest kjente og det beste av Singapore, sier markedssjef Sharon Wong i Madame Tussauds Singapore. Selskapet åpnet sin Singapore-attraksjon i oktober 2014.

Voksfiguren av Nur Surya Binte Mohamed Ambiah kostet rundt 1,7 millioner norske kroner å forme. Flyselskapet har bidratt med sarong kebaya-en, som tidligere tilhørte flyvertinnen. Dette er andre gang en Singapore Girl blir en del av Madame Tussauds utstilling. I 1993 ble en modell av Lim Suet Kwee klar for utstilling i London. 21 år senere var hun sentral i å finne flyvertinnen som fikk æren av å være modell for figuren som får plass i samlingen i Singapore. Nur Surya Binte Mohamed Ambiah startet i flyselskapet i 2007 og arbeider fortsatt som Singapore Girl. Hun er et godt eksempel på generasjonen av flyvertinner som har stiftet familie, hatt permisjon og så kommet tilbake i full jobb. Noe som ikke var vanlig tidligere.

Hun har arbeidet tett sammen med teamet fra Madame Tussauds, slik at voksfiguren av henne skulle bli så lik seg som mulig originalen. Rundt 500 målinger av alt fra høyde, lenge og omkrets av alle kroppsdeler til håndavstøpninger, hårprøver og øyenfarge ble tatt i løpet av de åtte timene arbeidet varte. Madame Tussauds spesialister i London arbeidet så i tre måneder for å gjøre voksfiguren klar, før den kunne flys til Singapore.

 Madame Tussauds i Singapore har kjendiser fra landet, fra resten av Asia og internasjonale storheter i samlingen – og nå også en flyvertinne som man som reisende kan møte på langdistanseflygninger til eller fra Singapore.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *