Starwood Preferred Guest Platinum – hotellstatus på sitt beste

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Starwood Preferred Guest, eller SPG er bonusprogrammet til Starwoodhotellene som dekker en rekke brands som Sheraton, Westin, W, St. Regis, Luxury Collection med flere. Det finnes godt over tusen hoteller som deltar i kjeden på verdensbasis.

SPG sitt toppnivå heter Platinum, for å opptjene denne statusen, trenger du 25 opphold eller 50 netter hvert år. Opptjening går etter kalenderår. Det finnes også 3 forskjellige nivåer av Platinum, Platinum 50 som krever 50 netter hvert år, Platinum 75, som krever 75 netter hvert år og Platinum 100 som åpenbart krever 100 netter hvert år.

Som standard Platinum har du krav på en rekke, gode fordeler:

— Oppgradering til beste tilgjengelige rom ved innsjekk, inkludert standard suiter. Helt klart den beste oppgraderingspolicyen som finnes i hotellverdenen. Som Platinum havner jeg i en suite over 80% av oppholdene mine. Jeg har mottatt suiter som koster titusenvis av norske kroner hver natt når jeg har booket billigste rom.

— Garantert utsjekk kl 1600. Du beholder rommet ditt til kl 1600 utsjekkingsdagen, trenger du rommet lengre er de ofte veldig fleksible.

— Garantert loungetilgang på alle hoteller som har lounge.

— Velkomst amenity, inkludert kontinental frokost for hoteller som ikke har lounge. Du kan også velge 500 poeng eller en lokal gave som velkomst amenity.

Platinum 50 gir deg 10 garanterte suiteoppgraderinger. Disse bekreftes 5 dager før ankomst. Veldig kjekt når du har ett viktig hotellopphold med fruen. Er det en suite tilgjengelig for salg 5 dager før ankomst, blir denne bekreftet automatisk

Platinum 75 gir deg ett ekstra Starpoint for hver dollar du bruker. I tillegg får du Your24, ett nytt konsept som gir deg muligheten til å sjekke inn og ut etter ditt behov. Har du feks. behov for rommet ditt kl 0800 om morgenen, vil hotellet ha dette klart til din ankomst på det gitte tidspunktet. Du beholder da rommet i 24 timer og må sjekke ut 24 timer etter du sjekket inn. Jeg bruker Your24 ofte når jeg har hatt en interkontinental flight og ankommer tidlig om morgenen. Utrolig kjekt å ikke bli tvunget til å vente til innsjekk som vanligvis er kl 1500. Jeg bruker også Your24 når jeg sjekker inn sent på kvelden og har møter og flight ut på kvelden. Sjekker jeg inn feks kl 2000, beholder jeg rommet til kl 2000 neste dag. Da kan jeg lett ha møter hele dagen, komme tilbake til hotellet for å slappe av, skrive noen eposter, ta en dusj og skifte ut av dressen før man tar turen til flyplassen

Platinum 100 gir deg en dedikert agent, eller Ambassador som SPG kaller det. Personlig, liker jeg å gjøre mest mulig på nettet og benytter meg veldig sjelden av de Conciergetjenestene jeg har tilgjengelig, men for de som liker den slags, er det jo perfekt.

SPG tilbyr også livstidsstatus. Når du har oppnådd Platinumstatus i 10 år og har bodd totalt 500 netter på en SPG eiendom, har du Platinum på livstid. Det som er litt spesielt med SPG er at bonusovernattinger også teller mot opptjening av status og livstidsstatus, så brenner du poeng, jobber du fortsatt med opptjening av ny status for neste år og livstidsstatus.

Etter min mening er SPG Platinum en av de 3 beste hotellstatusesene som finnes. Dessverre finnes det kun en SPG eiendom i Skandinavia, Sheraton i Stockholm som er en flott eiendom, men dersom du har ett reisemønster som ikke tar deg mye utenfor Skandinavia, blir det tøft å opptjene og bruke statusen. Men har du mye Europareiser og reiser ut i verden, anbefales statusen på det sterkeste.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *