Swiss First Class (Airbus A340)

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Swiss har to forskjellige First Class – en gammel og en ny. Den gamle befinner seg om bord i Airbus A340-flyene, mens den nye er å finne på A330. Det er delte meninger om hvilken som er best. Noen foretrekker den nye siden den er finere og mer moderne, mens andre synes den nye blir for trang og klaustrofobisk. Den gamle konfigurasjonen har altså langt mer plass, selv om den åpne kabinen gjør det hele mindre «privat».

Jeg må nok si at deres nye First Class er hakket bedre på grunn av det lekre designet, men jeg trives også godt i den gamle. Som dere ser er det i hvertfall rikelig med benplass!

Grei benplass
Grei benplass

Crewet på Swiss First Class er særdeles hyggelige og profesjonelle, og man blir ønsket ombord med et glass Laurent-Perrier Grand Siècle. (For øvrig den samme champagnen som British Airways serverer på sin First Class.)

Nøtter og champagne
Nøtter og champagne

En av fordelene med de gamle setene, er at bordene er gigantiske. Det gjør at du virkelig føler at du er på en 5-stjerners restaurant, og ikke på et fly. Alle rettene var lekkert dandert, og av utsøkt kvalitet. Da jeg ble spurt om hva jeg ønsket å drikke til maten, svarte jeg rødvin. Flyvertinna spurte hvilken rødvin, og jeg svarte «ja takk». Hun lo og hentet fire rødvinsglass og fylte dem med fire forskjellige rødviner. De var alle fantastiske, men favorittene var en amerikansk Sequana pinot noir, og en sveitsisk Cornalin. Jeg spurte senere om det var mulig å kjøpe disse to vinene om bord. Hun gikk for å sjekke, og kom tilbake og sa at de dessverre ikke var til salgs, men jeg skulle få med meg en av hver flaske som gave. Super service!

Så var det klart for en 6-retters middag:

Selvvalgte appetizers
Selvvalgte appetizers
Tomatsuppe med pistasj-is(!)
Tomatsuppe med pistasj-is(!)
Selvkomponert salat
Selvkomponert salat
Den beste biffen jeg noen gang har smakt på et fly!
Den beste biffen jeg noen gang har smakt på et fly!
Sveitsiske oster
Sveitsiske oster

 

Nydelig dessert, espresso og Remy Martin XO Premier Cru
Nydelig dessert, espresso og Remy Martin XO Premier Cru

Denne turen gikk fra Zürich til Chicago, så det var anledning til å få tatt seg en høneblund etter all den gode maten. Jeg var jo bare halvveis.

ZRH-ORD
ZRH-ORD

Før landing var det klart for et nytt måltid. Jeg var fremdeles ganske mett etter 6-retteren noen timer før, men jeg måtte jo prøve maten. Her var det for øvrig litt turbulens, så bildene er litt uskarpe.

Forrett
Forrett
Kalvekjøtt
Kalvekjøtt
Espresso og noe søtt
Espresso og noe søtt

Når det gjelder mat og service er Swiss First Class i absolutt verdensklasse. De serverer riktignok ikke kaviar, men alt det andre mer enn veier opp for det. Man får også en Bally-toalettmappe med super-eksklusive La Prairie-produkter, samt en flott pysjamas fra Van Laack. Jeg kan anbefale dette produktet på det aller varmeste. Jeg vil driste meg til å gå så langt som å si at dette er min aller beste First Class-flight så langt.

Mer informasjon om Swiss First Class finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *