Staten selger seg helt ut av SAS

SAS Airbus A320neo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nærings- og fiskeridepartementet opplyser i en børsmelding i ettermiddag at den norske stat vil selge sine resterende eierandeler i flyselskapet SAS.

Staten eier i dag 37 800 000 aksjer i SAS, noe som tilsvarer rundt 9,88% av det totale antallet aksjer, etter at den norske og svenske staten solgte større eierandeler i selskapet i 2016. Eierskapet i SAS er fordelt mellom de skandinaviske statene og private aktører.

Som forventet

Transaksjonen bekrefter tidligere kommunikasjon fra regjeringen om at den norske stat ikke er en langsiktig eier av SAS. Stortinget har fornyet fullmakten til å selge aksjer flere ganger, sist i nasjonalbudsjettet for 2018. Transaksjonen følger statens tidligere salg av aksjer i SAS og vil, dersom alle 37 800 000 aksjene selges, fullføre statens nedsalg av sin eierandel i SAS.

Den norske stats eierskap i SAS har kun vært forretningsmessig. Følgelig er det ikke forventet at selskapet vil gjøre strategiske eller operasjonelle endringer som følge av Transaksjonen.

Usikkert hvem som vil kjøpe

Det er ikke kjent om en kjøper allerede er på plass eller hvem som kan være potensielle kjøpere, men enkelte medier spekulerer i om den danske stat kan være en potensiell kjøper. Danskene har vært tydelige på at de ikke ønsker å kvitte seg med sin eierpost på 14% og er per i dag nest største aksjonær i SAS.

Lufthansa har tidligere vist interesse for SAS, men har senere gitt utrykk for at dette ikke lenger er aktuelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *