AVINOR: Sterk trafikkvekst til Storbritannia og USA

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Trafikktallene for november viser at innlandstrafikken synker ved de fleste av Avinors 46 lufthavner, men økning på utlandstrafikk sørger for en total trafikkoppgang på 1,3 prosent.

Utlandstrafikken steg i november 6,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Trafikkvekst er i hovedsak drevet av en oppgang på 11 prosent på Avinor Oslo lufthavn. Veksten kommer særlig på reiser til og fra Storbritannia
(+25 prosent), Spania (+20 prosent), USA (+55 prosent) og Litauen (+ 139 prosent).

Ryanair til London

– Ryanairs nye ruter til London Stansted og Vilnius er hovedårsaken til veksten til Storbritannia og Litauen, forteller direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit. Nye interkontinentale ruter til Boston, Miami og Las Vegas bidrar til USA-veksten.

Økning i utlandstrafikken ved Trondheim lufthavn Værnes (5 prosent), Tromsø lufthavn Langnes (32 prosent) og Bodø lufthavn (11 prosent) bidrar også til veksten, mens det fremdeles er sterk nedgang i Stavanger (-11 prosent) og Bergen (-6 prosent).

Kun Oslo har trafikkvekst

På grunn av trafikknedgang på innlandsruter ved en rekke lufthavner, er det av de 17 største Avinor-lufthavnene kun Oslo lufthavn som vokser totalt i november, med 5,7 prosent. Trondheim har en marginal nedgang (-0,1 prosent). Stavangers totaltall synker med 4,6 prosent og trafikken i Bergen ble redusert med 3,4 prosent sammenlignet med november 2015.

Totalt 4 052 458 passasjerer reiste over Avinors lufthavner i november (hittil i år: 47 183 602 passasjerer).

Kilde: Avinor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *