VING: Rekordmange sommernyheter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ving har aldri hatt flere sommernyheter enn for sommeren 2017. Norges største feriearrangør øker programmet med 10 prosent til 240 000 reiser. Nesten 30 000 av disse er nyheter! Sommerens mest populære ferieland er Spania og Hellas.

– Distriktene får flest nyheter, og det er først og fremst antallet reiser til Mallorca som øker. Vi satser stort med en vekst på hele 22 prosent, sier kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum. Tromsø, Evenes, Trondheim, Ålesund og Haugesund får alle en økning til Mallorca neste sommer. En av neste sommers nyheter er dessuten at den vakre landsbyen Valldemossa er tilbake i programmet.

– Vi har allerede solgt 14 prosent av Mallorca-reisene for neste sommer, og det tar nok ikke så lang tid før de beste hotellene og mest populære reisemålene fylles opp. Den som vil velge fra øverste hylle begynner faktisk å få dårlig tid, fortsetter Fossum, og legger til at det øvrige sommersalget også går bra.

– Mange begynner å komme i julemodus, men det ser ikke ut til å påvirke ferieplanleggingen. Vi har solgt 11 prosent flere sommerreiser enn på samme tid i fjor, og vi har også stor aktivitet på nettsidene våre om dagen. Vi ser spesielt at barnefamiliene er i full gang med ferieplanleggingen.

Sommernyheter i Spania

I tillegg til at Mallorca er sommerens desidert mest populære reisemål, fortsetter Kanariøyene å øke sommerstid. Ving har lagt opp til 31 000 charterreiser til Gran Canaria og Tenerife i sommerhalvåret. Til sammen betyr dette at Spania blir sommerens største ferieland hos Ving. På andreplass finner vi Hellas.

– Landet med gyros, fetaost og gode olivenoljer utgjør omtrent en tredjedel av alle reisene våre neste sommer. Vi har tro på en gresk sommer, og har økt kapasiteten vår med 11 prosent fra i år, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Feriearrangøren har flere greske nyheter: Blant annet åpner Lesbos som reisemål fra Oslo, Parga er nyhet fra Bergen, Rhodos er nyhet fra Molde og Ving øker med flere reiser til Kreta fra Oslo.

Suksessen fortsetter

«Alle» snakker om Kroatia, og etterspørselen etter reiser til landet med den vakre kyststripen i Adriaterhavet nærmest eksploderte i sommer.

– Vi lanserte suksesshotellet Family Garden Waterman, og økte antallet reiser med 37 prosent, noe som var meget vellykket. Neste sommer åpner vi derfor ruter fra både Bergen og Trondheim. Kroatia er reisemålet som vokser mest, med hele 114 prosent, sier Fossum, som håper bergensere og trøndere vil ta vel i mot sommernyheten.

Nytt luksushotell

Det blir stadig vanskeligere å finne hvite flekker på kartet rundt Middelhavet. I stedet satser feriearrangørene på å utvikle sine egne hotellkonsept.

– Vi er veldig fornøyd med å åpne dørene til vårt tredje Ocean Beach Club til sommeren. Dette er et luksuriøst hotell med nordisk design, skapt for nordiske gjester, fortsetter Tonje Løkaas Fossum.

Ocean Beach Club finnes fra før av på Kreta og Gran Canaria og er en luksuriøs og mer dempet utgave av de populære og velkjente Sunwing familiehotellene. Her er det rom med direkteutgang til svømmebassenget, lekker innredning, nydelig mat og generelt en veldig stilfull og moderne, nordisk stil. Lollo og Bernie og de kjente barneklubbene finnes naturligvis her, men i en mye mer nedtonet og dempet versjon.

– Hotellet på Gran Canaria var fullt allerede før det åpnet i januar, og vi venter stor interesse for det nye hotellet på Kypros. Mange av oss nordboere sverger til denne enkle, lekre stilen med naturmaterialer fremfor enorme, internasjonale hotell med store lysekroner i taket og vannfontener, mener Fossum.

 

Totalt har Ving lagt opp til å selge drøyt 240 000 sommerreiser neste år. Det er en økning på 10 prosent fra sommeren 2016.

Største reisemål hos Ving

1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodos4. Gran Canaria
5. Varna (Bulgaria)

Kilde: VING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *