Stort fokus på miljøet i reiselivet – og spesialtilbud på AIRMATE Mobile

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Reiselivet har i løpet av den siste tida, og spesielt siste året hatt ein markant auka fokus på det å vera CO2 nøytrale og kunne ha ein sirkulærøkonomi.

Kvart enkelt flyselskap sin flyflåte, og spesielt alderen på den, har det vore stort fokus på. Og det er ingen flyselskap, som i dag investerer i nye fly, som ikkje viser til det reduserte forbruket av drivstoff og som også gjer lågare CO2 utslipp

Det er USB-uttak på kvart sete, og dette gjer ein fordel og øker komforten for reisende i SAS Go. Foto: Henrik Olsen

SAS har blant anna gått mot ein samle flåte kun med Airbus fly. Det er lagt inn store ordrer for å utfase alle eldre fly på både korte og lengre ruter. På langrutene så kjem Airbus A350 inn, som me har venta lenge på, inn mot slutten av året. Og på dei kortere rutene kjem det inn fly frå A320 familien, og 737 vil bli fasa ut. A350 saman med NEO-utgaver vil gje redusert drivstoff-forbuk og samtidig gje auka komfort for reisande.

Norwegian Boeing 787 Dreamliner lander på København Lufthavn. Foto: Henrik Olsen

Norwegian har alltid vore frampå og fortalt at dei har ein av dei nyaste flyflåtene. Her er det Boeing som er produsenten av dei to flytypene som Norwegian primært bruker. På dei lange rutene er det Boeing 787 Dreamlinere og på dei kortere rutene bruker Boeing 737 modeller. Med ein gjennomsnittsalder på kun 3,8 år har Norwegian ein av dei yngste og grønaste flåtene i verda.

Men flyselskapa fokuserer også på andre ting, som til dømer servering av vegetarmat, kjøp av CO2 kvoter og SAS har også lansert eit nytt Amenity Kit til dei reisande på Business Class, som er laga 100% med fokus på gjennbruk og miljøvennlege produkter.

Nytt SAS Business Class Amenity Kit. Foto: SAS / OTW

Hotellkjedene har også auka sitt fokus, og me ser ulike tiltak som så fjerne ting som sugerør laga av plastikk og innføre tiltak som hjelper til me å redusere matsvinn og vannforbruk. Både ScandicNordic Choice og Spies har har meldt at dei at dei vil fase ut all plastikk som ikkje er naudsynt frå deira hotell.

Reduksjon av matsvinn har Scandic fokusert på over lengre tid, med samarbeidet “Too Good To Go” og dei har også forsøkt seg på å minne sine gjester på dette, mens dei tek ein dusj..

Reisegadgets er også med på den grønne bølge

Reisegadgets er også med på den grønne bølge, noko som er artigt å sjå. Me har tidligere anmeldt AIRMATE mobile mobiltelefonholder. Ein genial reisepartner som kan auke din komford når du reiser og gjerne vil så ein film eller anna på din smarttelefon.

Les meir:

Vi tester AIRMATE Mobile – mobilholderen for frequent flyers

AIRMATE Mobile har siden lanseringa, arbeida med å lansere ein meir miljøvennleg variant, og målsettinga har vore å kunne skape eit 100% bærekraftig produkt. I dag har dei take eit stort steg i den retning, og dei kan me stoltheit presentere varianten «AIRMATE Mobile ECO», produset i 100% gjenbruksplast, men med den samme kvalitet og funksjon. Ein kan få produktet i farga mørkegrå og det er tilgjengeleg for både private og for bedrifter.

Det er firmaet Simplifiers som står bag AIRMATE Mobile og deira visjon er å lage produkter som gjer forbrukeren ein betre oppleving, uansett om det er å lage eit nytt produkt eller å revidere eit allereie eksisisterande produkt/løysing. Firmaet og deira tilsette har stor fokus på miljø og sirkulærøkonomi, og og dette er også ledestjerna når dei utvikler nye produkt.

Målet med deira fyrste produkt var å skape eit produkt, som auka brukerens opplevelse på flyreiser når dei bruker deira eigen smarttelefon til underholdning på flyturen.

SPESIALTILBOD TIL VÅRE LESERE:

Alle insideflyers lesere kan no få 30% på kjøp av AIRMATE Mobil:
  • Besøk deal.no og bestill via https://deal.no/searchresult.aspx?q=kw:airmate
  • Gå til kassen og betaler betal til normal pris.
  • Send så ordrenummeret og henvis til tilbod 30% på Insideflyer.no til salg@deal.no
  • Deal.no bekrefter din epost og trekke frå 30% av kjøpet ved endeleg bekreftelse av kjøpet, og varene sendes

InsideFlyer har prata med Mikkel frå Simplifiers og han gitt oss denne forklaringa på korleis deira AIRMATE Mobile kom til verda:

I forbindelse med produktudviklingen blev markedet for mobiltelefon holdere scannet for inspiration. En af de oplevelser vi stod tilbage med, var at andre mobilholdere for eksempel til bil oftest var lavet af 4-6 forskellige materialer og konstrueret ret kompliceret med tandhjul og fjedre. En kompleksitet der oftest førte til at hvis en lille del gik i stykker så blev produktet ubrugeligt og medførte en negativ brugeroplevelse. Samtidig var kompleksiteten for os uholdbar da der var tale om et produkt der grundet de mange forskellige materialer kun i ringe grad ville kunne/eller var krævende at genanvende. Konklusionen var derfor at det måtte vi kunne løse mere enkelt. Det blev samtidig også klart for os at “enkelt” skulle være vores ledestjerne i udviklingen. Enkelt for forbrugeren at anvende så det ikke kun blev for entusiaster, enkelt at have med, enkelt i sit udtryk og sidst men ikke mindst så enkelt i sit materialevalg at det nemt kunne indgå i en cirkulær ressourceøkonomi.

79 forskellige versioner og en masse testflyvninger senere endte de op med slutproduktet, smart phone holderen AIRMATE Mobile, hvor det har lykkedes os at reducere antallet af forskellige materialer til 2 og har valgt at holde produktionen lokalt i DK. Produktet ramte markedet august 2018 og er blevet taget rigtig godt imod af både private og virksomheder og vi er stolte af, at der lige nu er +10.000 AIRMATE Mobile der flyver rundt i verden.

Kender du til fleire tjenester eller produkt med miljøfokus, som som me  ennå ikkje har omtalt på InsideFlyer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *