Test: Breuers Rüdesheimer Schloss Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Rüdesheim am Rhein er vel det mest kjente vinstedet i Tyskland. Hele byen er bygget opp rundt vinturisme og vinproduksjon. Jeg fikk en mulighet til å besøke byen midt i februar, og valgte da å sjekke inn på det som ifølge andre nettsteder skal være byens beste hotell; Breuers Rüdesheimer Schloss.

Kunne du tenke deg å vite mer rundt Rüdesheim og vinproduksjonen der, så kommer det et reisebrev om dette i løpet av uken.

Turismen i Rüdesheim er sesongbetont og det meste skjer fra påske til oktober, pluss litt aktivitet på julemarkedstiden i desember. Januar og februar er like stille som Skagen i samme periode. 99% av turistbedriftene stenger derfor ned i januar og åpner litt etter litt utover fra midten av februar og utover i mars.

Derfor ble reisefølget og jeg ønsket velkommen som årets første gjester på hotellet, som skryter av å være et 4 stjerners hotell. Stort er det ikke, da det bare har 26 rom, fordelt på 2 bygninger. Av fasiliteter har de en restaurant, og ellers byr de på gratis parkering, gratis lån av sykkel og gratis transport til tog eller fergeleie.

Hotellet ligger meget sentralt i Rüdesheim og den berømte Drossel Strasse, som er en trang gå-gate utelukkende bestående av restauranter og weinstuben, går inntil hotellet. Man er midt i byen og det er gåavstand til hele sentrum og elveprommenaden ligger bare et steinkast fra hotellet.

Drosselgasse - trang gate med restauranter og vinstuer
Drosselgasse – trang gate med restauranter og vinstuer

Hotellet har en god restaurant. Dessverre var den stengt første kvelden vi var der, og et spesialarrangement den andre kvelden som det ikke fristet å delta på. Restaurantlokalet er hyggelig, og det mest imponerende med den er vinlisten. Den tar for seg årgang for årgang, og den starter med viner fra år 1727 (hvis du er villig til å betale 2500 euro for en halvflaske) og fremover. Et vinkart på 41 sider er imponerende, og naturligvis spesielt basert på vinhuset Breuers egne viner, men også andre produsenter i Rheingau.

Hotellets restaurant
Hotellets restaurant

I tillegg er der et område hvor der er uteservering i varmere tider. Weingarten – Vinhage som det kalles i disse trakter. Jeg ser for meg at det kan være riktig så hyggelig og sitte der og nye en flaske deilig vin når utetemperaturen tillater det. Denne var naturligvis stengt i februar.

Hotellets weingarten, fra inngangen i Drosselstrasse
Hotellets weingarten, fra inngangen i Drosselstrasse

Mottakelsen var hjertelig, og innsjekkingen gikk raskt og vi skulle bo i annekset og ble fulgt til rommene, og sågar tilbudt å få bagasjen bragt til rommene. Super service!

Rommet var romslig, med stort bad og walk-in garderobe.

Rommet - sengen
Rommet – sengen

Greit skrivebord, men med en ukomfortabel stol som knapt var til å sitte på. Men det var også det eneste negative jeg fant med rommet. En god lenestol med ottoman var god å slappe av i.

Skrivebord, lenestol, tv.
Skrivebord, lenestol, tv.

Minibaren var velfylt, og litt morsomt å se at man fant en halvflaske av Georg Breuer vinhusets andrevin, Terra Montrosa og det til bare 10 euro. Det er en god pris med tanke på at en helflaske på Vinmonopolet koster 263 kroner.

Minibar med masse snadder
Minibar med masse snadder

Badet var et av de større jeg har hatt på et hotell. God plass med hele 2 vasker. Håndklærne var deilige og mye.

IMG_5025 IMG_5026

Rommet hadde også sentral styring av temperaturen, noe som var greit å ha når det var minusgrader ute om natten.

Trådløst internett var tilgjengelig over hele hotellet, og det var gratis. Ved å legge inn romnr og navn fikk man tilgang, og man kunne knytte til flere enheter. Farten lå på 5-8 mbit så helt akseptabelt.

Frokosten ble servert i hotellets restaurant og hadde en buffet med de vanlige kalde påleggene og en fin buffet med ferske brødvarer. I tillegg tilbød de varme retter fra kjøkkenet. Jeg ble budt på eggerøre og bacon av den meget hyggelige servitøren, og takket ja til det. Servitøren var meget serviceminded og brakte en hel flaske appelsinjuice til bordet da jeg ikke drakk kaffe/the. Han var vel faktisk lærling i følge skiltet på uniformen hans, men det er lenge siden jeg har møtt en så hyggelig og serviceminded kar på et hotell. Han var sågar aktiv med å bringe rundt en flaske med hotellets egen Riesling sekt som han skjenket rundhåndet til de gjester som ønsket det. Frokosten ble kun servert til kl 1000 i helgene hvilket jeg synes er noe for tidlig når man tross alt er i en by som er basert på at man skal ha det hyggelig om kveldene.

Frokosten serveres i Vinterhagen
Frokosten serveres i Vinterhagen

Romprisene starter på 90 euro i lavsesong, og opp i 180 euro i høysesongen. Hotellet har ingen kjedetilknytning, så det er ingen bonuspoeng og hente for oss bonusjegere bortsett fra om du betaler regningen med et kredittkort knyttet til et annet bonusprogram.

Oversikt

Fordeler

- Sentral beliggenhet
- God seng
- Stort bad
- God og vennlig service
- Gratis parkering
- Gratis wifi
- Nyoppussede rom

Ulemper

- Februar er absolutt utenfor sesongen
- Frokosten kunne godt bli servert til kl 1100
- Ubrukelig skrivebordsstol

Komfort/Rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Breuers Rüdesheimer Schloss er et moderne hotell selv om bygningen er i gammel stil. Behagelige rom og god service kjennetegner stedet. Vil nok heller besøke stedet igjen lenger ute i sesongen.

4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *