Test: Ibis Budget Flensburg-Handewitt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kommer man med ettermiddagsbåten til Hirtshals og skal kjøre gjennom Danmark og videre gjennom Tyskland, må man gjerne overnatte underveis. Kommer man sent frem til hotellet og skal tidlig avgårde neste morgen, er kanskje pris det viktigste for deg. Et alternativ ligger 3 timers kjøring fra Hirtshals. Rett over grensen til Tyskland, ved det store kjøpesenteret Skandinavia Park.

Her har hotellkjeden Accor et hotell i en av sine billigste brands. Ibis Budget. Her kan man ikke forvente mye service og luksus, men en ren seng til en lav pris.

Min booking

Jeg booket dette hotellet på hotellkjedens egen hjemmeside. Det er kun en romtype, så ikke noen vanskelige valg der. Prisen ser også ut til å være standard; 49 Euro per rom per natt. Frokost kom utenom med 6 Euro om man måtte ønske det.

Første inntrykk

Etter å ha kommet med Superspeed2 fra Larvik med full båt og stor tollkontroll i Hirtshals kom vi sent avgårde så vi var ikke fremme på hotellet før kl 1 på natten. Da var det ganske så stille i området, men det var mye biler på parkeringsplassen så det kunne tyde på at hotellet hadde mange gjester. Selve hotellet er ikke særlig spennende. En firkantet blokk på 3 etasjer.

IMG_7681

Resepsjonen på hotellet er kun åpen noen timer om morgenen og fra 17 til 22 på kvelden. Utenom disse tidene sjekker man inn på en automat. Og for å komme inn på hotellet må man bruke en pin-kode man får på bestillingsbekreftelsen for å åpne inngangsdøren.

IMG_7670

Her var det bare å taste inn reservasjons-nummeret, betale med kredittkort og ut kom det en liten lapp med rom-nummer og pin-kode for å åpne døren inn til rommet.

Rommet

Mitt rom lå i 3 etasje og var nok noe spartansk i forhold til de hotellene jeg vanligvis bor på. Rommets seng er ikke særlig bred til å være dobbeltseng, men det finnes en køyeseng over den andre sengen.

IMG_7671

Fra den andre enden av rommet ser det slik ut:

IMG_7675

Det er ikke et komplett bad på rommet. Vasken er ute i selve rommet, og det er dusjen også. Toalettet derimot, har fått sitt eget lille avlukke.

IMG_7678

Dog ikke mye større enn et flytoalett.

Litt upraktisk å kun ha en stikkontakt på rommet. Og den var borte ved tv’en. For de av oss som liker å lade mobilen på nattbordet var det en umulighet. Madrassen var heller ikke mye å skryte av. Det var ingen springfjær madrass. Noen centimeter med skumgummi gjorde at jeg våknet med vondt i ryggen i en ellers hard seng.

Så mye mer enn det er det ikke å fortelle. Neste morgen var det bare å forlate hotellet. Utsjekk var ikke nødvendig, og man hadde heller ikke noen nøkkel man skulle levere. Så utsjekken var i det minste effektiv.

På vei ut kunne man se at resepsjonen hadde våknet til liv, og frokostbuffeten til 6 euro hadde bare brød og pålegg, så den sto vi over. Derimot lå det en stor bensinstasjon på baksiden med egen kafeteriadel som hadde både ferske baguetter og varme retter som vi heller benyttet.

IMG_7685

Resepsjonsdisken

IMG_7686

Frokostsalen. Ikke de mest komfortable setene.

IMG_7687

Sittegruppe i inngangspartiet. Der var også et par salgsautomater hvor man kunne kjøpe brus osv og en kaffemaskin var tilgjengelig.

Hotellet ligger bare noen hundre meter fra motorveien, og det er gode handlemuligheter på Skandinavia Park senteret som ligger 50 meter fra hotellet.

Oversikt

Fordeler

+ Billig
+ Gratis parkering

Ulemper

- Hard seng
- Mangel på stikkontakter
- Vanskelig å logge seg på trådløst Internett (gratis)

Rommets komfort

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Dette er et hotell for folk på farten som bare trenger en rask overnatting. Hotellet har ikke mange fasiliteter men det avspeiler prisen også. Som et minimum bør ethvert hotell ha en god seng. Det var dessverre ikke tilfellet her, og det er mitt største ankepunkt.

2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *