Test: JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

JW Marriott Bucharest Grand Hotel er ikke det rimeligste hotellet – men er det luksus du er på utikk etter, kan dette hotellet anbefales. Servicen er topp, hotellet velholdt og rommene gode. Her er det bare å nyte oppholdet.

Hotellet ble åpnet for 17 år siden, og er et av de største 5-stjernes hotellene i Romanias hovedstad București. I tillegg til de 402 rommene, har hotellet 6 restauranter og barer, flere konferansesaler og gode møtefasiliteter. En rekke dyre motebutikker holder til i første etasje.

Dørmann og pikkolo er klar

Du må være raskere enn hotellets personale om du selv skal åpne døren til taxien. De står nemlig på vent for å ønske deg velkommen og gi deg service, rett fra det øyeblikket du ankommer. Naturligvis tilbyr de også å bære inn kofferten. Denne følelsen av å ha ankommet en luksusopplevelse går igjen så snart man kommer inn. Resepsjonen ligger ved slutten av det store inngangspartiet, hvor marmorgulvet og marmorveggene igjen gir et inntrykk av luksus.

Den imponerende resepsjonen

Personalet i resepsjonen registrerer deg raskt og effektivt. De forklarer også at man kan sjekke inn på hotellets app (som jeg enda ikke har på min telefon, så der gikk jeg glipp av 500 poeng i lojalitetsprogrammet Marriott Rewards). Før jeg fikk nøkkelkortet fortalte resepsjonisten meg at mitt medlemskap i Marriott Rewards er registrert, samtidig som at jeg ble takket for lojaliteten. Videre tilbød en annen pikkolo seg å bære opp kofferten til rommet.

Pent og stort rom

Rommet er pent og stort. Jeg måtte bestille et av de bedre rommene på «executive floor», som var billigste alternativ når jeg formiddagen samme dag reserverte rommet på marriott.com. Som alltid var det et godt skrivebord med en behagelig stol, et sofahjørne og en god seng.

En god arbeidsplass, med stort skrivebord og god stol

Internettilgangen fungerte bra. En detalj man bør legge merke til, er at man må kjøpe tilgang når man logger på. Dette blir så kompensert for på den endelige sluttregningen.

Sofahjørnet

Sofaen er passe høy for å sitte i. Veggen over sofaen er dekorert med tradisjonelle rumenske tallerkener i lær, innrammet i glass. Kanskje for å lette rengjøringen, eller kanskje for å gjøre det vanskeligere for tyvaktige gjester å ta med en gratis souvenir hjem.

Kjøkken og bad

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg setter alltid pris på et lite tekjøkken. JW Marriott Bucharest Grand Hotel svikter ikke. Her er pulverkaffen og te gratis, mens de øvrige produktene på hyllen hører hjemme i minibaren. Det er en liten bøtte til isterninger, men de fikk jeg ikke bruk for under oppholdet.

Det store badet har både badekar (med dusj) og en separat hjørnedusj.

Executive Lounge

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg fikk et rom som også gir adgang til Executive Loungen i 8. etasje. Et svært romslig lokale, hvor både frokost og snacks serveres. Dette inkluderer softdrinks, øl, vin, kaffe og te.

Frokost serveres fra 06:30, så jeg regnet med å ha loungen nesten for meg selv når jeg dukket opp 06:45. Men der ble jeg skuffet. En stor gruppe japenere opptok en stor del av bordene. Jeg antar at de kanskje fortsatt hadde jetlag.

Ettersom at jeg ankom om kvelden og skulle videre om formiddagen, hadde jeg ikke mulighet til å sjekke frokostsalen eller kveldsmaten som ble servert i loungen.

Større konkurranse

Siden JW Marriott Bucharest Grand Hotel åpnet har det kommet flere internasjonale hoteller i samme klasse. Nå inkluderer konkurrentene blant annet Radisson Blu, Intercontinental, Hilton, Howard Johnson og Crown Place. Videre er det lokale hoteller slik som Grand Continental Hotel, som er et 5-stjernes hotell i den rumenske hotellkjeden Continental. Det er derfor ikke nødvendigvis opplagt at man velger JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Men reserveres rommet på marriott.com, kommer kun dette hotellet frem som alternativ.

 Denne artikkelen ble orginalt skrevet av Henry Jørgensen for vår søsterside insideflyer.dk.

Oversikt

Fordeler

En følelse av luksus. God service og svært fine rom. Masse med plass i fellesområdene. Det romslige hotellet bar ikke preg av å nesten være utsolgt.

Ulemper

Hotellet ligger utenfor bykjernen, så om man ønsker å besøke noen av de mange hyggelige restaurantene i den gamle bydelen, må man ta taxi

Service

Rom

Beliggenhet

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Et riktig fint hotell som anbefales

4.3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *