Test: Klipsch Mode M40

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Blant hyppig reisende så er det veldig vanlig med såkalte støykansellerende headphones, og på nært sagt hvilket som helst fly vil man se mange av disse når man ser seg rundt. Den aller mest populære modellen på markedet er Bose QC15, men her skal vi se nærmere på et av de mer utradisjonelle valgene.

Klipsch er et kjent merke blant hifi-folket, og har produsert høyttalere siden 1946. Klipsch er ikke spesielt kjent for sine headphones her i Norge, noe som også har en sammenheng med at de første ugavene kom så sent som i 2007. I tillegg har det ikke akkurat vrimlet av modeller, og det har vært få salgskanaler her til lands som har satset skikkelig – noe som er veldig synd når man opplever hva de kan by på.

ModeOnWhite_635042256802210000

Klipsch Mode M40 gir et solid førsteinntrykk. Utførelsen er i plast, men det er pent og elegant utført, og det er heller ingen ulyder når man bøyer på det. Fargevalget er en dus bronsefarge i kombinasjon med sort, et fargevalg som gir et sobert og elegant inntrykk. Av/på-knappen har et veldig diskret rødt lys som forteller om det er slått på, og diskretheten er godt hjulpet av fargevalget rundt. Kablene (det følger med to, en vanlig og en som er spesifikk for iPhone/iPod) er av såkalt «tangle free» type, og følger opp det gode inntrykket. I tillegg følger det med adapter for fly, adapter fra 3,5-6,3mm, stoffpose for oppbevaring og reiseveske i brunt skinn.

Når man setter Mode M40 på hodet, så oppdager man at det sitter forholdsvis stramt på. Dette kan bli ubehagelig for enkelte i lengden, men myke skinnputer kompenserer for noe av dette. Etter en tids bruk tilpasser de seg også til brukeren sin, godt hjulpet av at Klipsch gjorde hodebøylen ca. 20% løsere etter å ha fått mye kritikk i starten. Vekten er forholdsvis høy med sine 356 gram, men den er godt fordelt og oppleves ikke som plagsom.

Mode M40 egner seg veldig godt til flyreisen.
Mode M40 egner seg veldig godt til flyreisen.

Når det kommer til lyd briljerer virkelig Klipsch. Støykanselleringen takler et overraskende stort spekter med lyder, og de egner seg like godt på fly og tog som ute på gata. Musikk gjengis detaljert med liv og fylde, og dynamikken er blant de beste i klassen, men uten å bli «farget» og upresise. Repertoaret oppleves som bredt, og både film og de fleste typer musikk takles på strak arm og med høy kvalitet. Batteritiden oppgis til 45 timer, og når batteriet er tomt vil de fremdeles fungere som headphones – men naturligvis da uten støykansellering.

Om du er på jakt etter Klipsch Mode M40, så er disse å få kjøpt i Apple Store til 2790,-. CDON.com kjører for tiden også kampanje på disse til 1399,-. Begge disse nettbutikkene gir forøvrig også SAS Eurobonuspoeng dersom man åpner siden via SAS.no.

[box style=’info’] Konklusjon Klipsch Mode M40

+ Byggekvalitet, lydkvalitet, utseende

– Klemmer noe, høy vekt[/box]

Foto: Klipsch.

 

 

Kommentar

  1. LN-MOW sier

    Verdt å merke seg at disse er gått ut av produksjon og at brukerstøtten får gjennomgå hos kjøpere på Amazon. Derfor dumpes de nå til halv pris …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *