Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.
For oss som er ofte på reisefot, er gode gadgets som forenkler vår reise-hverdag viktige. Et verktøy som ofte brukes av oss reisende er mobiltelefon. I tillegg til å inneholde en masse app’er som forenkler vår reise-hverdag, er det jo også fortsatt en telefon. Få av oss liker å snakke i telefonen ved å holde den opp til øret, men heldigvis kan dette unngås.
Det finnes mange alternativer for å unngå å holde mobilen inntil øret. Løsninger hvor man har en plugg i øret forbundet til mobilen med kabel er upraktisk for mange, og da er det veldig greit at det finnes trådløse alternativer. De finnes dog i mange prisklasser. Fra kr 299 og oppover.
Så hva er forskjellen på billige modeller og dyrere, og er det verd prisen?
Vi har testet Plantronics Voyager Legend, som normalt koster knappe 1 000 kroner.
Mens de billige variantene kommer løse i en liten pakke, kommer denne i en pen boks som sørger for at du ikke skader settet ved å ha det liggende løst. Fordelen er også at denne boksen er en ladeenhet. Du kan faktisk lade settet i denne boksen 3 ganger før du må lade selve boksen. Og med 7 timer taletid x 3 uten å lade vil selv den mest taletrengte være reddet. Dette i motsetning til de billigere modellene hvor du må ha egen ladekabel og lade mot en strømkontakt hver gang.
Men til Plantronics Voyager Legend følger det også en separat lader med om du heller vil lade settet direkte. Men etter å ha brukt denne i noen måneder har jeg aldri hatt behov for å lade i noe annet enn boksen.
En av de store fordelene med Plantronics Voyager Legend er at den er enkel å få på plass på øret og den faller ikke av sånn helt uten videre. I starten kan den kanskje virke noe tung men det er bare en tilpassingssak. En annen fordel er at du ikke behøver å dytte høyttaleren på settet langt inni øret for å høre noe. Det går helt greit at den står uten direkte kontakt med øreåpningen. De billigere modellene har gjerne en ring av gjennomsiktig plast som du må knote med å få festet rundt øret og du må dytte høyttaleren godt inn i øret for å få god lyd.
Settet logger seg opp mot mobiltelefonen din ved hjelp av bluetooth. Første gang du skal koble settet til telefonen din, må du først åpne for bluetooth på mobilen din, deretter sette settet på øret, trykke på knappen bak mikrofonen og si «pair». Først da finner den settet. Neste gang mobilen har bluetooth slått på vil settet er koble seg til automatisk.
Mikrofonen i seg selv er ganske så unik. Den inneholder 3 separate mikrofoner. 2 av dem jobber kun med å samle opp bakgrunnsstøy slik at det ikke skal forstyrre samtalen din. Så bruker du Plantronics Voyager Legend i bil er det vanskelig å høre at du faktisk kjører bil, så det gir deg mye bedre kvalitet på samtalen.
En annen fordel er at det på min iPhone kommer opp en indikator oppe i høyre hjørne som viser batteristatus for settet. Det er jo praktisk å kunne følge med på. Settet har også mulighet for å styre volumet. Dette sitter øverst på baksiden av settet, over av/på bryteren. Den er også enkel og bruke selv når du har settet på øret. Om mobilen ringer, og du ikke har settet på, svarer settet automatisk på samtalen i det du setter den på øret.
Settet kommer også med en usb stick som kan kobles inn i PC’en din, om du vil bruke Skype eller andre PC baserte kommunikasjonsmetoder. Noen PC’er har ikke bluetooth, mens andre har. Men min erfaring er at den enheten som følger med gir mye bedre kommunikasjonskvalitet enn det en PC kan tilby. Settet virker også helt fint til å gi lyd til musikk eller andre lydbaserte tjenester fra mobilens app’er.
Av og til kan det være vanskelig å huske hvor man har lagt settet sitt. Det har Plantronic også funnet en hjelp for. De har nemlig laget sin egen app som heter PLT hub, hvor du kan se hvor settet ditt befant seg siste gang det var påslått. Så det kan sikkert hjelpe deg med å finne igjen settet om du ikke finner det. Og skulle det være i nærheten og du fortsatt ikke finner det, er det en funksjon som gjør at du kan sende et signal til settet om å sende ut et lydsignal som gjør at du forhåpentligvis finner igjen settet ditt.
Legg igjen en kommentar