Test: Radisson Blu Trondheim Lufthavn

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Radisson Blu Trondheim Lufthavn er det eneste hotellet inne på selve flyplassområdet på Værnes. Med plassering like ved terminalen ble det et naturlig valg når jeg ønsket å bo på hotell i forkant av en reise med tidlig avgang.

Hotelloppholdet var betalt med Club Carlson-poeng og var dermed en bonusovernatting. Jeg bodde på hotellet i forkant av en reise. Jeg valgte dette hotellet da jeg hadde tidlig avreise fra Værnes om morgenen, og ønsket å få sove så lenge som mulig om morgenen.

Plassering

Hotellet er det eneste plassert inne på flyplassområdet, rett til høyre når man kommer ut av terimalen. Flyplasshoteller som dette er veldig praktiske om man ankommer sent om kvelden eller har et tidlig fly om morgenen. Annet enn flyplassterminalen er det ikke mye annet i umiddelbar nærhet fra hotellet. Det tar ca. 5 til 10 minutter å gå fra hotellet til Hell kjøpesenter som ligger like ved Scandic Hell. Ønsker man å gå til Stjørdal sentrum tar det ca. 30 minutter. Alternativt er det en togstasjon rett under hotellet hvor NSB sine lokaltog går forbi med jevne mellomrom. Derfra kan man enkelt komme seg inn til Stjørdal sentrum. Alternativt kan man også ta tog til Trondheim sentrum, om man ikke ønsker å ta en av de to flybussene som ofte har avganger.

Til venstre er inngangspartiet til hotellet, og til høyre er flyplassterminalen. De to kobles sammen med en gangvei med tak, noe som er praktisk om det f.eks. snør slik som det gjorde når jeg kom.

 

Innsjekk

Det er to skranker for innsjekk like ved inngangsdøren. Jeg ankom utpå ettermiddagen, og med null kø ble jeg kjapt sjekket inn. Dette er et hotell jeg har bodd litt på det siste året, og generelt har jeg med Club Carlson gullstatus som oftest blitt oppgradert. Fikk uoppfordret beskjed om at de beklagligvis var helt fulle i natt, og at en oppgradering dessverre ikke var tilgjengelig av den grunn. Selv om jeg ikke fikk noen oppgradering gjør slik at jeg føler meg verdsatt som kunde, og hele innsjekkingen var både hyggelig og effektiv.

Rommet

Rommene på den ene siden av hotellet har utsikt mot parkeringsanlegget og flyplassterminalen, mens den andre har utsikt vestover mot enkelte av flyoppstillingsplassene, deler av rullebanen og utover Trondheimsfjorden. Jeg fikk denne gangen rom ut mot terminalen og parkeringshuset. Den andre siden er kanskje å anbefale, da den tilbyr en langt finere utsikt. Rommene på begge sider er godt lydisolerte, slik at man ikke merker noe til flytrafikk. Rommene har også lystette gardiner fra vegg til tak som man kan benytte, slik at rommet blir tilnærmet helt mørklagt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Inne på rommet var det en lang gang med blant annet strykebrett, speil og plass til å henge opp ytterklær. Det er også såpass bredt at det er mulig å sette bagasje der samtidig som at man lett kan gå forbi, noe som er kjekt hvis man har med seg litt bagasje som man ikke behøver for natten. Jeg hadde bestilt et rom med en ekstra stor kingsize-seng.

I tillegg var det et skrivebord og en lenestol med bord. Et minus med dette hotellet tidligere har vært svært små og eldre TV-er. Disse har den siste tiden blitt oppgraderte, slik at rommene nå kommer med en relativt ny smart TV. TV-en hadde både AirPlay og Miracast. Dette gjorde at jeg hadde mulighet til å spille av innhold både fra min PC, min iPad og min Samsung S7 edge på TV-en. I tillegg var det, som ofte er standarden i norden, gratis internett.

Badet var ikke veldig stort, men inneholdte det man trengte. Det eneste minuset med badet var dusjløsningen med en glassdør som roterte inn/ut fra veggen. Denne skjermet ikke noe særlig godt mot resten badet, som førte til at det var svært lett å gjøre store deler av badet vått når man skulle dusje.

Frokost og restaurant

Frokosten ble servert mellom klokken 5 og 10 på morgenen, slik at man rekker å spise frokost også når man har tidlig avreise fra Værnes. Her var det litt ferskt pålegg, frukt, oster samt litt varm mat og brød. En relativt standard hotellfrokost, men jeg syntes utvalget var litt for lite og kvaliteten på det som ble servert kunne så absolutt vært bedre. De hadde også en egen bestillingsmeny. Jeg syntes dette er relativt upraktisk, og jeg syntes det er litt frustrerende å måtte vente 10 minutter for å få servert f.eks. bacon da det er noe som må bestilles. Overall syntes jeg frokosten lå litt under nivået til en helt ordinær hotellfrokost i kvalitet, og jeg forventer egentlig at det ligger litt over gjennomsnittet på Radisson Blu-hotell.

Hva gjelder roomservice og restauranten på hotellet må det være en av de svakeste sidene til hotellet. Den siste tiden har de kuttet kraftig ned på antall retter i roomservice-menyen. Dessverre betød ikke lavere kvantitet bedre kvalitet. Jeg bestilte en Longhorn Burger, og må si at jeg ble ganske så skuffet. Burgeren var tørr og relativt liten, og det stod at den skulle komme med Aioli. Dette kunne ikke smakes, og ved siden av var det bare en ganske så stor dæsj med ketchup. Jeg tror også at jeg aldri har sett noen være så gjerrige på baconet på en burger. Uten Club Carlson gullrabatten på 10% ville bare burgeren ha kostet 315 kroner (inkludert tillegg på 75 kroner for roomservice) – det er den definitivt ikke verdt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Pris og vurdering

Denne gangen var oppholdet betalt med bonuspoeng. Prisen for en hotellnatt varierer naturligvis, men forrige opphold jeg hadde kostet i underkant av tusenlappen. Hotellet tilbyr mange fordeler som man kun finner der, og den umiddelbare nærheten til flyplassen er absolutt en stor fordel. Er man på utkikk etter et flyplasshotell, så lever dette hotellet godt.

 

Tips: Er du interessert i å lese om hvordan andre har opplevd hoteller? På vårt forum finner du en egen forumseksjon med dette hvor folk poster erfaringer med en rekke hotellet, blant annet er det en egen tråd for Club Carlson.

Og visste du det at du kan få cashback hos Trumf når du bestiller overnattinger på hotell? Sjekk ut vår guide om alt du behøver å vite om Trumf og ViaTrumf for å lære mer!

Oversikt

Fordeler

- Utmerket plassering, like ved flyplassterminalen
- Hyggelig personale
- Godt renhold

Ulemper

- Upraktisk dusjløsning på badet
- Dårlig hotelrestaurant
- Simpel frokost

Beliggenhet

Rommet

Service

Frokost/restaurant

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Flyplasshotell med glimrende plassering rett ved flyplassterminalen. Tilbyr en god natts søvn med et hyggelig personale, og er ellers et helt greit hotell. Som flyplasshotell fungerer hotellet bra.

3.8

Kommentar

  1. Christian sier

    God anmeldelse som jeg stort sett er enig i- scorer godt på beliggenhet og trivelige folk, men ellers på det jevne. En ting som ikke bare gjelder dette hotellet men flere flyplasshotell som ikke nevnes: at det bygges et flyplasshotell uten gym er for meg helt uforståelig. Har hatt en god del joggeturer på Stjørdal i Plaskregn Pga manglende gym, Og bløte klær er ikke det morsomste å pakke ned i kofferten.

    • Ole sier

      Kontakter du resepsjonen kan du få tilgang til å benytte Hell Treningsstudio som ligger i andreetasjen på Hell Senter, 10 minutter å gå fra hotellet. Slik var det i alle fall sist jeg spurte om det, men det er nok minst ett år siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *