Test: SAS Plus Hamburg – Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS Plus er SAS sitt beste produkt på reiser både innenriks, mellom de nordiske land og til Europa. Vi har flere ganger testet SAS i de forskjellige settingene, for SAS deler opp servicetilbudet sitt etter hvor langt du reiser i SAS Plus.

Denne testen er fra en reise i SAS Plus fra Hamburg til Oslo i starten av februar. Prisen var relativ lav med bare 700 kr en vei i SAS Plus.

Jeg ankom med fly til Hamburg og var således bare i transitt, så jeg hadde bare sjekket inn på min SAS flight via mobilen da jeg kun hadde håndbagasje.

På terminalen i Hamburg var avgangen (som var kl 21:55) kveldens siste, og derfor var alle butikker stengt. Det er da man er glad for at det er mulig å handle taxfree på ankomst ved Oslo Gardermoen.

På grunn av sent innkommende fly (det snødde på Gardermoen) ble avgangen ca 10 minutter forsinket. Boarding gikk heldigvis raskt, takket være meget få passasjerer på denne avgangen. Det var kun 19 passasjerer med på denne turen som gikk med en Boeing 737-700 som har 130 seter, så det skulle borge for god service på turen til Oslo som skulle ta 1 time og 25 minutter.

Jeg fikk en 3-seter for meg selv. Det var 7 passasjerer i Plus og 12 i Go. Lyset ble dimmet før avgang og når vi så kom opp på marsjhøyde ble lyset slått på og personalet informerte om hva man kunne forvente av servering på denne turen.

Personalet var i et strålende humør. Om det var fordi det var fredag kveld og de gikk en friperiode i møte vites ikke, men strålende service ble levert av samtlige ansatte om bord. Først ble det delt ut varme kluter. Dette var visst nytt for SAS Plus i oktober i fjor. En meget hyggelig gest. Man fikk plutselig tilbake følelsen av at Business Class var innført igjen. Spesielt siden man allikevel hadde en tre-seter for seg selv.

Deretter fikk man en liten grå duk til brettet sitt før de delte ut kveldens tre-retter til SAS Plus passasjerene. For ruter som er lenger enn 80 minutter serveres et kveldsmåltid etter kl 1600. Og vi var godt innenfor. Dagens 3-retter besto av en salamirull med blucheese creme, en hovedrett med roastbeef, stekte poteter, salat og en dressing og en pasjonsfrukt kake til dessert.

Alt var faktisk meget godt og personalet tilbød varmt brød av både lys og grov type til dette. Nå har jeg flydd ganske mye i SAS Plus og jeg synes denne boksen er det beste jeg har fått så langt.

IMG_7185

Når boksen var delt ut, startet runden med utdeling av drikkevarer. Jeg tok en kvartflaske av selskapets musserende som blir produsert i Luxenburg. Ikke Champagne, men egentlig greit drikkbar sånn sett.

IMG_7184

Når måltidet var fortært ble boksen hentet og personalet lurte på om det var noe mer de kunne servere meg. Så da ble det en gin/tonic.

IMG_7186

Ruta gikk mer eller mindre raka luftveien fra Hamburg til Oslo, og vi landet ca 10 minutter etter oppsatt tid, kl 2330. Kom raskt av flyet, og i ankomsthallen var det ikke mange sjelene, så etter et lite besøk i taxfree butikken, ble tollen passert på den grønne sonen og turen var over.

IMG_7189

Oversikt

Fordeler

+ Lite folk ombord
+ Hyggelig personale
+ God mat og drikke

Ulemper

- 10 minutters forsinkelse
- Beinplassen kunne vært bedre

Sete

Mat/drikke

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

SAS har forbedret sitt SAS Plus produkt til det bedre. Varme kluter, skikkelige glass til all drikke og duk på bordet gir litt av følelsen av SAS sin gamle Business Class tilbake. Spesielt når det er lite folk ombord så har ledig sete i midten. Meget serviceminded personale gjorde dette til en super reise.

4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *