Test: Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Thon Hotel Rosenkrantz er et av de nyeste Thon hotellene i Oslo sentrum. Det er tydelig at en ved hotellet har investert i moderne design og hotellet er enda et friskt pust inn i Thon gruppens hoteller. Beliggenheten er meget sentral, rett fremfor Oslo Tinghus, bare to kvartal fra Karl Johansgate.  

Thon Hotel Rosenkrantz markedsføres under konseptet Thon City, noe som betyr at dette er et kvalitetshotell som er spesielt tilrettelagt for det den jobbreisende ønsker seg av komfort og fasiliteter. Dette lever Thon Rosenkrantz opp til. Rommene har ekstra behagelig sengetøy, veldig gode senger og stort fjernsyn med internettforbindelse. I toppetasjen finner du en gjestelounge med gratis kveldsbuffet.

Like innfor inngangsdøren finner du et salongområde med stoler og sofa. Det er friske farger som er benyttet både på møbler og øvrig innredning.
I resepsjonsområde er de friske fargene tonet noe ned. Her blir du alltid møtt av en meget serviceinnstilt betjening.

Resepsjon
Resepsjon

Hotellet har 151 rom av ulike utgaver. Jeg pleier vanligvis å bo på rom typen Standard Room Queen. Rommene er ikke det en kan kalle for store, men de er moderne og smart innredet slik at du får en bra følelse. På denne romtypen er sengen 140cm bred, nok til at en kan rulle litt rundt uten å havne på gulvet. Sengen er utstyrt med to dyner og fire puter. Sengegavlen er en flott dekorasjon med en glassplate over, omkranset av sort treverk. Sengebelysning med et lite men skarpt leselys, er montert like over to enkle nattbord som står på hver side av sengen.

Herlig seng
Herlig seng

 

Rommene er malt i lyse farger og møblene er i hovedsak i mørt tre. Stoler og nattbord, sengeteppe og puter har innslag av friske farger.
Skapplassen er litt begrenset, men noen hyller samt plass for kleshengere, det er det. Både strykejern og strykebord er plassert i en smart liten innretning ved inngangsdøren. Også et skrivebord er det funnet plass til. Stolen som rommet er utstyrt med, er god å sitte i men du får en litt gal vinkel mot fjernsynet.

 

Rom
Rom

 

Fjernsynet er en stor smart TV med veldig god bildekvalitet. Kanalutvalget er tilfredsstillende. Fjernsynet er tilkoblet internett slik at du også kan benytte dette til streaming av filmer eller annen nettsurfing. Under fjernsynet står en benk med litt av tilbehøret fra minibaren. Her står også en flaske med vann, som er gratis.

Vegg montert stort fjernsyn
Vegg montert stort fjernsyn

 

I garderobeinnretningen finner du vannkoker med tilbehør som kaffe og te. Selve sokkelen til vannkokeren er plassert i en liten skuff som kommer ut ved at du trykker på den. Smart løsning. Under er en liten mini safe montert, den er til fri benyttelse. Nederst står et lite kjøleskap med noe kalde forfriskninger.

 

Safe og minibar
Safe og minibar

 

En Bose Soundlink er også plassert på alle rom. Dette er en innretning jeg virkelig setter pris på. Den gir deg tråløs tilkobling mot mobiltelefon og da har du i praksis mulighet til å høre den musikken du måtte ønske. Denne lille dingsen gir en overraskende bra lydopplevelse.

Bose Soundlink
Bose Soundlink

 

Badet er også moderne. Gulv er belagt med mørke fliser mens veggene har lyse fliser. Speilet har integrert belysning mens det er spotter i tak. Dusjen er skjermet med skyvedør av glass og veggen inne i dusjen har små sorte fliser. Dusjen er også utstyrt med regndusjhode. Du finner også  ekstra såper fra merket North, dette er etter min erfaring ikke et kvalitets merke.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

Frokosten serveres i Brasserie Paleo. Lokalene her er veldig moderne, varme og innbydende. Stedet gir meg en av de bedre frokostopplevelsene i Oslo. Utvalget av mat er kjempebra.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

I åttende etasje finner du en deilig gjestelounge. Dette er et nytt konsept hos Thon og jeg er veldig spent på om det innføres ved andre hoteller. Lokalene er flotte og møblementet fargerikt. Her serveres det mellom 18:00 og  21:00 en gratis kveldsbuffet og du kan lese aviser eller magasiner som er fritt tilgjengelig. Som drikke er det bare vann og kaffe fra en  Nespresso kaffemaskin som er gratis. Utover dette har du muligheten til å kjøpe mineralvann, øl eller vin.

Gjestelounge
Gjestelounge

Hotellet byr også på gode treningsfasiliteter i andre etasje. Dersom du er ømfintlig for lyder utenfra, bør du ikke be om rom med vindu mot gaten. Her kjører trikken rett forbi og like nede i Rosenkrantz gaten ligger det flere utesteder hvor det ofte er litt støy fra.

 

 

 

Oversikt

Fordeler

+ Nytt, trivelig og moderne.
+ Fantastisk bra frokost.
+ Gjestelounge med gratis kveldsbuffet.
+ 1500 Thon Discovery poeng pr natt.

Ulemper

- Har et forbedringspotensial på renhold.
- Litt små rom.

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Thon Hotel Rosenkrantz er et nytt og moderne designhotell med en veldig sentral plassering, like ved Oslo Tinghus. Rommene godt utstyrt, moderne og meget innbydende. Her finner du kjempegode senger med deilige sengklær. Om morgenen kan du nyte en herlig frokostbuffé i vidunderlige lokaler.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *