Thomas Cook er konkurs – alle flygninger kansellert

Thomas Cook konkurs

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kl. 04:00 i morges begjærte Thomas Cook Group seg konkurs. Konkursen kom ikke uventet, men eierne hadde i det lengste håpet å komme til en løsning. Også Vings kunder i Skandinavia vil bli berørt av konkursen.

En av tidenes største konkurser i reiselivsbransjen er nå en realitet, etter at verdens lengstlevende reiseoperatør Thomas Cook i natt meldte at de er konkurs. Thomas Cook Groups innlevering av konkurs er et resultat av at den planlagte rekapitaliseringen mislyktes.

Thomas Cook konkurs
Dette bildet ble tatt av Ivan B, en av våre danske lesere, på flyplassen i Billund i dag morges. Avgangen var da kansellert og flyet var parkert.

Rammer skandinaviske charterturister

Den norske reiseoperatøren Ving eies av Thomas Cook Group og det er Thomas Cook Airlines Scandinavia som frakter flertallet av Vinggruppens reisende. Alle flyreiser både til og fra Norden er kansellert fra og med mandag.

– Vi beklager virkelig situasjonen som har oppstått og ulempen det gir kundene våre. Vi har vært nødt til å avvente helt til siste sekund for å se om det var en mulighet å få flyene våre i luften, men har måttet innse at dette nå ikke er mulig. Vi må derfor avbryte alle flyvninger på mandag, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.

Strandet på feriestedet

Rundt 6500 nordiske passasjerer er rammet av kanselleringene mandag. Av disse er 457 nordmenn. Totalt befinner 8 685 norske reisende seg på Ving-ferie i utlandet. Alle Vings pakkereiser er omfattet av det norske reisegarantifondet, men det er likevel uklart hvordan konkursen vil påvirke norske reisende.

I Storbritannia befinner 150 000 av Thomas Cook sine kunder seg utenlands for øyeblikket og behøver hjelp for å komme seg hjem. Dette er nesten dobbelt så mange som da Monarch Airlines gikk konkurs for to år siden. Britiske luftfartsmyndigheter jobber nå på spreng for å få disse kundene hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *