To Trondheimshotell til topps i Twinings Best Breakfast

Palmehaven på Britannia Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For 13. gang stikker Scandic Nidelven i Trondheim av med utmerkelsen årets beste hotellfrokost i Twinings Best Breakfast. Åpningen av Brittania Hotel sørget imidlertid for konkurranse helt til mållinjen.

Britannia Hotel hadde nyåpning i vår etter en meget omfattende oppussing. Dette har bidratt til å videre befeste Trondheim sin posisjon som frokostby nummer en. Britannia Hotel har lagt seg på en ny linje og gir en unik opplevelse. Med 5 stjerner og som medlem av Leading Hotels of the World leverer de en fantastisk frokostopplevelse.

Britannia Hotel i Trondheim. Foto: Leading Hotels of the World

Scandic Nidelven har god erfaring i Twinings Best Breakfast-konkurransen. De drar fortsatt nytte av oppussingen i fjor som åpnet opp og ga mer luft og lys i frokostsalen. Det har et strålende utvalg og en imponerende evne til og fornye seg. Begge hoteller er besatt med meget gode team som følger opp gjestene på en god måte og spiller en viktig rolle i å gi kundene den beste frokostopplevelsen.

Førsteplass for 13. gang

I dag ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste. Hotellet gikk til topps foran mer enn 400 hotellfrokoster i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle NM i frokost.

– Dette er utrolig stas! At Scandic Nidelven nok en gang troner på toppen i denne konkurransen er ikke annet enn imponerende og velfortjent. I Scandic har vi i mange år hatt et sterkt fokus på å servere gjestene våre den beste frokosten i Norge. At vi i tillegg serverer best frokost flest steder i landet, med hele 10 fylkesvinnere og 5 finalister i årets konkurranse, sier noe om den sterke frokostkulturen vi har i hele Scandic-kjeden, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic.

I en alder av 25 år er Martin Trana Flak tidendes yngste kjøkkensjef på Scandic Nidelven. Med det følger et stort ansvar. Siden han inntrådte stillingen i februar i år, er det likevel samtalene med gjestene som har gjort størst inntrykk.

– Det er først og fremst en ære å få jobbe med Norges beste frokost. Det er utrolig inspirerende å få jobbe i en hotellkjede der frokostkulturen er så sterk, og med et team som er så fremoverlent og lidenskapelig opptatt av god frokost, forteller Flak.

5-stjerners frokost blant palmer og planter

Etter å ha vært åpen kun et halvt år, og etter det som betegnes som tidenes total-renovering av et hotell i Skandinavia, seiler Britannia Hotel opp som en sterk utfordrer til Scandic Nidelven. Rammen for frokosten er ærverdige Palmehaven fra 1918. Selve hjertet i Britannia Hotel, som etter åpningen av hotellet har gjenoppstått med sin skinnende stjernehimmel og fontene, i den frodige mauriske haven fylt med ekte palmer og planter. En unik atmosfære og et særdeles passende sted å servere en 5-stjerners hotellfrokost.

– Vi satt oss et internt mål om å lage en 5-stjerners hotellfrokost der kvalitet trumfer kvantitet og en less is more tankegang ble gjeldende. Vi har laget en bærekraftig frokost, der kun de beste råvarene og produktene er valgt ut og presentert på en elegant og lekker buffet. I tillegg har vi komponert en spennende a la carte meny med både klassiske retter som eggs benedict og eggs royal til mer moderne og trendy retter som acai bowls og avocado on toast. Alt laget på vår egen måte», forteller Øivind Tiller, Sous Chef og ansvarlig for frokosten på hotellet.

– På store buffeter er det ofte slik at gjestene tenker at de skal prøve absolutt alt, overfyller fatene sine og hotellet ender opp med å kaste mye mat. Dette synes vi er en uting og noe vi ønsket å gå i bresjen for å endre.

Bronse til Thon

Årets konkurranse har vært meget tett og dommerteamet har hatt en tøff avgjørelse. Etter nøye vurdering av alle kriteriene i konkurransen er det tilslutt Scandic Nidelven som går av med seieren. Juryen har latt seg imponere av reisen Scandic Nidelven har vært gjennom de siste årene. De har også latt seg imponere av Britannia Hotel som så nært opp til åpning leverer på et meget solid nivå. Det kommer til å bli enda tettere konkurranse mellom disse hotellene fremover.

Thon Hotel Rosenkrantz
Oslos beste hotellfrokost finner du på Thon Hotel Rosenkrantz. Foto: Thon Hotels

Foruten de to Trondheimshotellene kunne Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo si seg fornøyd med en solid tredjeplass i årets Twinings Best Breakfast. I følge juryen er dette et hotell som alltid har hatt kvaliteten på maten på plass, og som nå også lykkes med service og kultur de fleste gangene. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av «signaturretter» som lammepølsen og det brede honningutvalget og nyere innslag. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset. De fleste varegrupper holder høyt nivå på både kvalitet og tilbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *