Ukomfortabelt på Comfort Hotel Børsparken

Comfort Hotel Børsparken

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nordic Choice er i utgangspunktet ikke min foretrukne hotellkjede i norden, men noen hotellopphold blir det nå og da likevel. Det var faktisk blitt så mange at jeg hadde bonuspoeng som var i ferd med å gå ut. Jeg valgte derfor å bruke dem på en jobbreise til hovedstaden og da jeg skulle bruke poengene var Comfort Hotel Børsparken et av få hotell som var tilgjengelig.

Comfort er Nordic Choice Hotels «billigkjede», så jeg hadde ingen forhåpning om luksus og Champagne. Når det er sagt har jeg hatt flere helt greie hotellopphold på blant annet Comfort Hotel Xpress når jeg har reist på budsjett. Jeg forventet derfor at Comfort Hotel Børsparken i det minste ville levere på samme nivå.

Beliggenhet

Comfort Hotel Børsparken ligger i Kvadraturen midt i Oslo sentrum, med mindre enn fem minutters gange fra Oslo S. Det passet meg utmerket siden det heller ikke var langt unna der møtet mitt var og jeg skulle direkte til flyplassen etter møtet.

Ankomst og innsjekking

Lobbyområdet er enkelt innredet, men ser friskt og innbydende ut. Resepsjonen ligger rett til venstre når du kommer inn og er en kombinert bar og resepsjon. Hotellet har passende nok har valgt å kalle «barsepsjon». Til høyre ligger frokostrestauranten og rett fram går det en trapp ned til treningssenteret som ligger i kjelleren.

Når jeg kommer var en større gruppe i ferd med å sjekke ut og jeg valgte å vente litt i sitteområdet ved resepsjonen siden rommet mitt sannsynligvis ikke var klart enda likevel.

Jeg gjør unna litt arbeid og prøver meg på å sjekke inn en times tid senere når det ikke lenger var kø. Siden dette er en bonusovernatting behøver jeg ikke gi sikkerhet i form av kredittkort. Jeg får utdelt nøkkelkort til rommet mitt i 2. etasje og får samtidig beskjed om at jeg har blitt oppgradert. Dette var en positiv overraskelse og absolutt ikke noe jeg hadde regnet med. Jeg innehar kun Silver-status hos Nordic Choice og har aldri før blitt oppgradert.

Mens jeg går mot rommet mitt registrerer jeg at teppene og korridorene generelt virker litt slitt, på tross av at Comfort Hotel Børsparken ble relansert så sent som i 2011.

Rommet

Rommet er mildt sagt minimalistisk innredet og ganske lite. Jeg hadde booket et standardrom og siden jeg i følge resepsjonen hadde blitt oppgradert, hva annet skulle jeg bli oppgradert til enn et superiorrom? Ikke godt å si, men dette er etter hva jeg kan se av bildene på nettsiden ikke et superiorrom, men et standardrom. I beste fall. Hva denne oppgraderingen egentlig innebærer er uvisst, men ikke noe jeg orker å klage på. Jeg skal jobbe og sove, og selv om rommet er litt kjedelig skal det nok går bra.

Ellers har rommet ingen minibar, tekjøkken eller kaffemaskin. Det er TV, skrivebord, seng og en slags garderobe, og det er stort sett det hele.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet er også helt greit. Det er passe stort og har det aller nødvendigste av funksjoner et bad skal ha, hverken mer eller mindre. Utvalget av baderomsprodukter består av kombinert sjampo og dusjsåpe i en dispenser på veggen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet tilbyr gratis Wi-fi som fungerer greit med hastigheter på rundt 10mbit.

Når Comfort Hotel ikke lever opp til navnet

Jeg kan leve med de fleste mangler et hotell måtte ha så lenge jeg får en god natts søvn. Her leverer dessverre ikke Comfort Hotel Børsparken. Sengen er kanskje litt for hard etter min smak, men dette er langt i fra det største problemet. Jeg registrerer at det er litt varmt når jeg legger meg, men siden termostaten står på laveste innstilling innfinner jeg meg med at jeg får gjort noe med det. Det er også en er irriterende suselyd fra radiatoren og/eller rørene.

Jeg våkner rundt kl. 2 av at jeg bader i svette. Temperaturen har nå steget til rundt 26 grader, som er alt for høy soveromstemperatur for min del. På tross av at termostaten er stilt inn på 20 grader er radiotoren glovarm. Susingen oppleves også nå som så påtrengende at jeg velger å legge meg med hodetelefoner på meg. Til slutt velger jeg å åpne vinduet for å få ned temperaturen noe, noe som igjen fører til at trafikkstøy fra gaten utenfor går fra knapt merkbar til å bli et irritasjonsmoment. Jeg sover kanskje en halvtime til sammen resten av natta.

Termostat
Dette blir alt for varmt for min del!

Det stopper imidlertid ikke der. Etter frokost tenker jeg å få jobbet et par timer før møtet mitt begynner, men når jeg kommer tilbake til rommet og stikker kortet i kortbryteren ved døra skjer det ingen ting. Jeg tar kortet inn og ut flere ganger, men ingen ting skjer. Jeg får ikke lys i noen av lampene og heller ikke strøm i noen av stikkontaktene.

Jeg orker ikke tanken på å prøve å få byttet rom bare noen timer før jeg uansett må sjekke ut. Jeg tar en dusj og pakker kofferten min i lyset fra fotolampen på mobiltelefonen min, og setter meg i stedet i frokostrestauranten og jobber fram til jeg skal dra.

Mat og drikke

Comfort Hotel Børsparken gjør en helt grei frokostbuffet. De har et greit utvalg av brødvarer og pålegget man forventer å finne på et norsk frokostbord. Diverse frukt og frokostblandinger er også å finne. Utvalget av varmretter er begrenset til eggerøre, bacon og havregrøt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etter frokost er det hotellets Barception som gjelder. Her får du Carlsberg på fat og et lite utvalg flaskeøl fra blant annet Brooklyn Breweries, rødvin, hvitvin og diverse brennevin. Er du sulten har de også et lite utvalg av snacks, salater og sandwicher.

Barception, kombinert bar og resepsjon
Barception – Comfort Hotel Børsparkens kombinerte bar og resepsjon

Andre fasiliteter

Treningssenteret er kanskje hotellets sterkeste kort og Comfort Hotel Børsparken skryter av å ha nordens første crossfit hotelgym. Det er stort og velutstyrt til et enkelt og rimelig å være. Utvalget av løse vekter og styrkeapparater er bra, og du kan også svette på tredemøller, sykkel eller ro-maskin. Hotellet byr også på gratis trening med PT hver onsdag kl. 16:30 og du kan også booke PT-time i resepsjonen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet tilbyr ikke egen parkering, men det finnes noe gateparkering i området.

Priser og booking

Booking kan gjøres både på hotellets hjemmeside og via tredjeparts bookingsider og reisebyrå. Dette oppholdet ble betalt med 10 000 bonuspoeng fra Nordic Choice Club, men prisen for samme rom søndag til mandag på andre datoer ligger på 900-1100 kroner.

Lojalitetsprogram

Nordic Choice Club er Nordic Choice sitt lojalitetsprogram. Her kan man opptjene bonuspoeng som kan brukes på nye opphold og man kan også opparbeide seg status og fordeler jo flere opphold man har i løpet av året.

Som hovedregel opptjener du 1 bonuspoeng pr. kroner eller 10 bonuspoeng pr. euro av romprisen. Du kan også opptjene poeng på andre tjenester hotellet tilbyr og hos utvalgte partnere. For mer informasjon om Nordic Choice Club, se hotellkjedens hjemmeside.

Konklusjon

Comfort Hotel Børsparken er et enkelt og greit hotell med priser som ikke burde skremme noen. Dessverre bærer deler av hotell preg av å være dårlig vedlikeholdt. Dette gjelder spesielt tekniske installasjoner. Jeg er også svært usikker på om «oppgraderingen» jeg fikk egentlig ga noen reell merverdi.

Det som trekker opp er pris, beliggenhet, grei frokost og et bra treningsrom.

Jeg mistenker at jeg kanskje var uheldig med rommet jeg fikk, men jeg kommer nok til å se på andre alternativer før jeg velger å bo her igjen. Uten at jeg forventet noen som helst kompensasjon for manglene hadde jeg satt prisen på en liten beklagelse når jeg fortalte om problemene med rommet ved utsjekk. Det fikk jeg ikke, kun en forsikring om at noen skulle se på det.

Oversikt

Fordeler

Bra treningsrom!
God beliggenhet
Generelt gode priser
Grei frokost

Ulemper

Tekniske installasjoner fungerer ikke som de skal
Generell slitasje/elde

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Comfort Hotel Børsparken er et enkelt og greit hotell med priser som ikke burde skremme noen. Dessverre bærer deler av hotell preg av å være dårlig vedlikeholdt. Dette gjelder spesielt tekniske installasjoner. Jeg er også svært usikker på om «oppgraderingen» jeg fikk egentlig ga noen reell merverdi.

Det som trekker opp er pris, beliggenhet, grei frokost og et bra treningsrom.

Jeg mistenker at jeg kanskje var uheldig med rommet jeg fikk, men jeg kommer nok til å se på andre alternativer før jeg velger å bo her igjen. Uten at jeg forventet noen som helst kompensasjon for manglene hadde jeg satt prisen på en liten beklagelse når jeg fortalte om problemene med rommet ved utsjekk. Det fikk jeg ikke, kun en forsikring om at noen skulle se på det.

3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *