United med feilprising: Under 500 kroner for First Class til USA

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I løpet av dagen i dag, ryktes det i de «mørke kroker» på internett, at United Airlines hadde en feil på sine hjemmesider som gjorde at man kunne bestille First og Business Class fra England til de fleste steder i USA, for under 500 kroner per person.

Det kan virke som om denne prisen er en feil som er oppstått når prisen skulle omregnes til danske kroner. De lave prisene kunne man nemlig kun finne hvis man valgte «Denmark» som land for såkalt billing address og reiste fra en engelsk flyplass til USA. Der er åpenbart at kombinasjonen av US Dollars, britiske pund og danske kroner i bookingen, ikke ble riktig utregnet. Det resulterte i at nesten uansett hvilken billett man valgte, så ble prisen omtrent 500 DKK t/r.

På internettets mange flyforum, deriblant på Bonusfeber.dk sitt forum, kunne man lese om mange som fikk bestilt en reise, samt utstedt billettnummer. Hawai’i, Miami, San Francisco, New York og mange andre destinasjoner var blandt bookingene. Mange bestilte både en og to og tre reiser.

Dette med billettnummer er særdeles viktig når det gjelder slike «mistake fares» som det kalles, eller feilprisinger på godt norsk. Billetten er kun gyldig når man har mottatt et billettnummer. Det holder altså ikke med bookingbekreftelsen. Amerikanske myndigheter har en noe annen praksis på dette området når det gjelder feilprisinger, enn de europeiske. I Europa holdes forbrukeren i mye større grad «ansvarlig» i og med at man «burde skjønne at det er en feil, innenfor rimelighetens grenser.» Som flyreisende med amerikanske selskaper, har man et litt annet regelverk å forholde seg til, nemlig Department of Transportation i USA. Her ansvarliggjøres flyselskapene i mye større grad, noe som gir de flyreisende på slike feilprisede billetter noe bedre vern.

De lave prisene var tilgjengelig i både Business og First Class. Sent på ettermiddagen så det ut til at United hadde oppdaget feilen, og fikk fjernet muligheten for å velge «Denmark» som billing address. Dette betyr at det ikke var mulighet å bestille billetter fra United Airlines, overhodet, med danske kroner.

Om United velger å anerkjenne disse prisene, må tiden vise. Hvis vi skal tolke hva United tidligere har uttalt til pressen i forbindelse med feilprisinger, så er det en viss sjanse for at folk får lov til å reise med disse billettene.

I 2012 uttalte United nemlig følgende til The Wall Street Journal:

UAL Corp.’s United Airlines, Continental Airlines Inc., Southwest Airlines Co.,LUV +1.40%JetBlue Airways Corp. JBLU +1.59% and Singapore AirlinesC6L.SG +0.28% all say their policy is to not cancel tickets even when a mistake is discovered, no matter how large the error. “That is the right thing to do,” says United spokeswoman Robin Urbanski.

Artikkelen på WSJ er låst for ikke-abonnenter, men sitatet kan også sees på Just Another Points Traveler-bloggen.

United-talspersonen sa altså den gangen at de ikke ville slette bookinger – heller ikke når man har oppdaget feil, uavhengig hvor stor den feilen eventuelt måtte være.

Dette er slettes ikke første gangen Bonusfebers lesere har benyttet seg av feilprisinger med United. I november 2013 kunne man bestille reiser med United på Widerøe.no til sterkt rabatterte priser, men den gangen gjaldt det for billetter i økonomi.

United har ennå ikke kommentert hva de vil gjøre med dagens bookinger. De kommende dagene vil vise om man kan stole på hva United uttalte i 2012.

Opprinnelig publisert på Bonusfeber.dk av Flemming Poulsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *