Veganretter til værs: 40 % mer plantebasert mat ombord hos Emirates

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Emirates-passasjerene velger bort kjøtt. I året som gikk rapporterer nemlig flyselskapet om en årlig økning i etterspørsel på 40 prosent etter plantebaserte måltider. Derfor vil de i 2024 ta av med flere nye veganretter ombord.

I 2023 hadde Emirates mer enn 300 plantebaserte retter i rotasjon på tvers av sine 140 destinasjoner, mot 180 plantebaserte retter i 2022. For to år siden introduserte Emirates i tillegg en ny gourmetmeny til passasjerer på første- og businessklasse.

Det rikholdige vegantilbudet til Emirates er utvilsomt kommet for å bli. I løpet av fjoråret serverte nemlig Emirates mer enn 450 000 plantebaserte retter om bord, sammenliknet med 280 000 retter i 2022. Den største økningen i popularitet har vært i økonomiklasse. Så veganrettene har gått til værs, kommenterer.

Terje Grue, norgessjef for Emirates.
Vegantilbudet til Emirates. Foto: Emirates / PR

Rettene inkluderer blant annet varmende kikertkake fylt med saftige gulrøtter, paprika, sopp og tomatsalsa på økonomiklasse, til smakfull asiatisk ragu med asiatisk tofu og shiitakesopp og glassnudler på businessklasse. På førsteklasse kan passasjerene blant annet nyte en deilig auberginecurry med brent ris og forfriskende kokos- og myntechutney.

Senere i år vil Emirates i tillegg introdusere flere nye veganske hovedretter og snacks som fruktmuffins og vegansk pizza, samt en rekke deilige desserter, inkludert sjokoladepekankake, pistasj-bringebærkake og bringebær tonka-kake.

Alle rettene er laget av førsteklasses veganske ingredienser fra alle verdenshjørner, og inkluderer blant annet produkter fra Beyond Meat i California, soyaprotein fra Singapore, vegansk mørk sjokolade fra Frankrike og mye mer. Passasjerer kan også glede seg over friske, lokalt dyrkede grønnsaker fra Bustanica, verdens største hydroponiske vertikale gård (ja, grønnsakene dyrkes ti meter høye reoler i et varehus!), i utvalgte retter.

Vi er stolte av å kunne tilby våre passasjerer spennende og varierte matopplevelser ombord, inkludert veganske måltider. Vi bruker førsteklasses råvarer, og maten lages ferskt og lokalt før avreise. Nå ser vi frem til å introdusere over 300 nye plantebaserte oppskrifter til våre kunder.

Terje Grue, norgessjef for Emirates.

Reisende kan enkelt etterspørre veganske måltider på alle Emirates-fly, og i alle reiseklasser opptil 24 timer før avreise. Veganske retter er tilgjengelige for forhånds-og direktebestilling i førsteklasse og i Emirates-lounger.

Emirates har servert veganske måltider siden 1990-tallet da det i hovedsak ble introdusert på utvalgte ruter. Et eksempel er Addis Abeba, der vegansk mat krevdes av praktiserende innen den etiopisk-ortodokse kirke på ulike tidspunkter av året. Det har også vært viktig på tvers av områder der ulike trosretninger krever en plantebasert diett. I løpet av årene har veganske alternativer blitt stadig mer etterspurt i USA, Australia og på noen europeiske og asiatiske ruter. Økningen i etterspørsel har vært spesielt tydelig de siste 10 årene.

Les hele den engelske pressemeldingen her.

Foto: Emirates / PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *