Vervekampanje fra SAS American Express lanseres snart!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

American Express lanserer om kort tid en ny vervekampanje, såkalt «Member Get Member». Her vil både den som verver og den vervede kunne få en fin ekstrabonus på sin EuroBonus-konto!

InsideFlyer har snakket med Vidar Bergseth i DNB – American Express, som forklarer at de er veldig spente på vervekampanjen som vil bli lansert ila. kort tid. Enkelt fortalt vil «Member Get Member» fungere som en vervekampanje hvor både den som verver (p.t. innehaver av SAS Amex Platinum) og det nye medlemmet få gode poengbonuser i form av EuroBonus-poeng.

American Express har allerede lignende kampanje i flere andre land, herunder Sverige og Belgia, men at dette aldri tidligere har vært forsøkt i Norge. Den norske avdelingen har også valgt å gå heldigitalt til verks og gjør at man må verve via en egen dedikert nettside.

Hvordan fungerer det?
Bergseth forklarer at det vil bli sendt ut invitasjonen til SAS EuroBonus American Express-medlemmer som har gitt aksept for å motta markedsføring pr. e-post. Kortinnehavere som ikke har samtykket til å motta slike tilbud via e-post vil ikke motta invitasjonen til å delta. Invitasjonene vil bli sendt ut i flere puljer i løpet av mai måned og i første omgang vil det kun være innehavere av SAS AMEX Platinum som kan verve nye medlemmer. For hvert nytt medlem de verver, vil man motta 5000 EuroBonus-poeng.

Kampanjen vil også gi den som blir vervet en ekstrabonus ifht. normal oppstartsbonus. Om den man verver får innvilget SAS AMEX, vil de motta 20.000 poeng for Platinum, 8000 for Premium  eller 4000 for Classic. Normalt gir disse kortene hhv. 12.000, 6000 eller 3000 EuroBonus-poeng. For å motta disse bonuspoengene er det viktig at den tilsendte linken benyttes når den som verves skal søke, da dette er eneste mulighet for at både verver og nye kortmedlemmer skal få riktig bonus.

Medlemmet som står for vervingen får en egen nettside og all verving må foregå via denne. Bergseth forklarer at man håper at fornøyde medlemmer ønsker å verve slektninger, venner og kjente, slik at disse kan benytte seg av et SAS AMEX. De er spente på hvilken respons kampanjen vil få. Han forklarer at de vil følge nøye med på hvordan kampanjen blir mottatt og at de trolig vil åpne for at innehavere av andre AMEX-kort også vil få muligheten til å verve etter hvert.

I første omgang er det satt et tak som gjør at man kun kan verve 5 personer. Denne grensen vil bli evaluert og Bergseth utelukker ikke at man kan komme til å øke antallet om kampanjen får en god respons i markedet. Han forteller at de vet at mange allerede er gode «ambassadører» for kortet og som anbefaler dette til venner og kjente, og syns det er bra at man nå kan belønne disse på en slik måte.

Kampanjen lanseres i løpet av kort tid (1-2 uker) og vil sendes ut i bulker til medlemsmassen. Dette vil si at alle ikke får tilbudet samtidig. De som ikke mottar nyhetsbrev på e-post fra American Express, og som ønsker å være en del av kampanjen, kan gi DNB American Express sin aksept ved å følge denne lenken.

amexEr dette et godt tilbud?
Vi i InsideFlyer har tidligere skrevet mye om hvilke kort man kan opptjene EuroBonus-poeng på, og American Exress er her blant de bedre om man har et visst forbruk. Ikke minst pga. muligheten til å opptjene en Companion Ticket om årlig forbruk overstiger 100.000,-. Denne kampanjen ser ut til å være gunstig både for eksisterende innehavere av kortet, samt nye kunder, og om man kjenner personer som uansett kan være interesserte i å skaffe seg et co-branded SAS/Amex-kort ser vi ingen grunn til at man ikke bør gjøre det via «Member Get Member». 5000 poeng for hver verving er god uttelling, og 20.000 EuroBonus-poeng (for Platinum) er en virkelig god start og nok til for eksempel 2 tur/retur-reiser i Norge.

Vi håper imidlertid at også innehavere av de lavere kortene (Premium og Classic) vil få muligheten til å verve så snart som mulig, samt at man fjerner grensen på maks 5 personer.

American Express-kortene har en litt høyere årsavgift enn mange av de andre kortene i markedet som er naturlig å sammenligne med (halv årspris første år), men gir også generelt god opptjening til EuroBonus, samt en del andre fordeler som forsikringer etc. Som nevnt vil muligheten til å opptjene Companion Ticket være viktig for mange, og skal man ha god valuta for årsavgiften bør det nok være et mål å overstige 100.000,- i årlig forbruk. På minussiden er antallet brukersteder som godtar AMEX som betaling (kanskje spesielt i Norge) dessverre langt lavere enn VISA/MasterCard. Bergseth forklarer at de jobber iherdig med at så mange som mulig skal godta AMEX som betalingsmiddel.

Les mer om opptjening av EuroBonus-poeng ved kortbruk i vår hovedartikkel!

Hva tenker du om kampanjen fra SAS AMEX? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor!

Kommentar

 1. Kjersti sier

  Hei! Jeg ser på tilsvarende kampanje i Sverige, at nye kortinnehavere må handle for minst 20.000 de første 3 mnd man har det dyreste kortet… Vet dere om dette blir tilfellet for Norges kampanje også?

  Elite: Du får 18 000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus när du handlat för minst 20 000 kr under
  dina första tre månader som Kortmedlem.
  Premium: Du får 12 000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus när du handlat för minst
  15 000 kr under dina första tre månader som Kortmedlem.
  Classic: Du får 6 000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus när du handlat för minst
  10 000 kr under dina första tre månader som Kortmedlem.

  Får man fortsatt halv pris på årsavgiften første året hvis man bestiller kortet på nett?

  • Jørgen sier

   Hei Kjersti!

   Det står ingenting i vilkårene om at man må bruke kortene for en viss sum for at bonusen skal utløses. Dette er heller ikke noe vi har blitt informert om i samtalene med American Express.

   Angående halv årsavgift er dette ikke beskrevet i vilkårene for vervekampanjen, men iflg. kundeservice får man dette om man søker/blir vervet før 1.6. Dette kan vi dog ikke garantere, og jeg ville tatt kontakt med kundeservice og fått dette bekreftet selv om man tenker å søke.

   Mvh,
   Jørgen

   • Kjersti sier

    Hei Jørgen!
    Så bra da 🙂 Har du vært så heldig å få mailen fra AmEx? Jeg venter fortsatt i spenning. Har flere som vil verves 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *