IAG innfører WiFi på langrutene

British Airways Boeing 747

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

IAG gruppen som eier British Airways, Iberia og Air Lingus, vil nå sørge for at deres passasjerer på langrutene skal få tilgang til trådløst Internett. Eller WiFi om du vil.

Det er selskapet Gogo som er valgt som leverandør av løsningen, som forøvrig går under navnet 2Ku. British Airways har tidligere hatt en test av WiFi over en 12 måneders periode i 2014/2015, men det var med en annen leverandør. Så her har IAG tydeligvis funnet bedre løsninger for fremtiden. De uttaler at dette er den raskeste WiFi-løsningen man kan få på et fly og skal være god nok til å kunne streame for eksempel Netflix.  Amerikanske Delta Airlines og britiske Virgin Atlantic har også valgt denne løsningen. Dog har sistnevnte enda ikke offentliggjort når dette vil bli installert på deres fly.

Hele 118 British Airways sine langdistanse-fly skal utstyres med den nye løsningen i tillegg til opptil 15 Iberia fly av typen Airbus A340-600 og Airbus A330-300 samt 4 Air Lingus Boeing 757-200.

Utrullingen vil starte i 2017, men det vil ta lang tid å få dette installert på alle disse flyene. Det antydes at installasjonene vil være ferdigstilt i løpet av 2019. Men vil løsningen være god nok til at opptil 400 personer ombord alle kan sitte og streame Netflix? Ja, se det skal bli spennende å se. Kan dette bety slutten på innebygde underholdningssystemer som vi kjenner det ombord på disse flyene i dag? Det kommer vel an på prisen for denne tjenesten. Og den er enda ikke fastsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *