Vi har fått en ny verdens lengste flyrute

gebyr

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi tidligere har nevnt var verdens lengste flyrute Qantas’ rute fra Dallas til Sydney. Men nå har den blitt utfordret og har blitt flyttet ned på pallen.

Som vi meldte i vår nyhetssak i desember, er det flere selskapers som snuser på muligheten til å inneha verdens lengste flyrute. (Du finner denne artikkelen på denne linken.) Og vi undret oss over hvem som ville overta tittelen etter Qantas. Og ikke minst hvor lenge den nye rekorden vil stå.

Tirsdag 3. mars landet EK449 i Auckland, New Zealand, etter drøye 17 timers flight. Dette var Emirates’ første flight direkte fra Dubai til New Zealand og satte dermed ny rekord som verdens lengste flight etter at Qantas sin flight mellom Sydney og Dallas/Fort Worth hadde hatt denne rekorden i noen år.

Denne ruten er opprinnelig satt opp med en Boeing 777, men første avgang ble med en Airbus A380. Samtidig har det kommet frem at Emirates har droppet ruten fra Dubai til Panama, en rute som også ville vært en utfordrer til verdens lengste flyrute. Denne ville dog være kortere enn ruten til Auckland. Men om det har noe å si i forhold til at ruten ble kansellert, kan vi ikke gi noen godt svar på.

Avstanden fra Dubai til Auckland er på 8 824 nautiske mil, i forhold til ruten Dallas – Sydney som er 8 578 nautiske mil.

Qatar Airways har også planer om å starte opp en rute direkte til Auckland, men har ennå ikke annonsert oppstartsdato. Men siden Doha er lenger fra Auckland enn det Dubai er, vil en rute fra Doha slå Emirates’ rute. Med mindre en av de andre rutene nevnt i ovennevnte sak kommer dem i forkjøpet.

Spørsmålet som gjenstår er hvor lenge de enkelte beholder rekorden? Når Singapore Airlines om noen år gjenstarter direkteruten fra Singapore til New York, skal det vel godt gjøres å finne en rute som er lenger. Og ikke minst som samtidig gir en fornuftig inntjening.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *