Vi tester Uber i Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Sjåførtjenesten Uber har gjort sitt inntog i Oslo, og siden vi har skrevet en del om denne tjenesten måtte den også prøves. Undertegnede hadde litt dårlig tid før en avtale i Oslo sentrum, og tenkte at dette var en utmerket anledning til å teste Uber.

Første skritt var å åpne appen på telefonen, og se om det var noen biler i nærheten. Appen lar deg velge mellom UberPOP og UberBLACK. Førstnevnte alternativ var 5 minutter unna, mens sistnevnte kun var 2 minutter unna. Valget falt på UberBLACK.

Screenshot_2014-11-25-15-12-01
Før bestilling

En praktisk og morsom funksjon i Uber er at man kan se hvor bilene befinner seg på kartet. Etter å ha trykket på «FORESPØR UberBLACK», ble jeg bedt om å taste inn destinasjon. Dette er ikke nødvendig, men det gjør det enklere for sjåføren, samt at man får reiseruten opp på kartet. Da bilen var bestilt, fikk jeg opp sjåførens navn, bilde og rating, samt biltype og registreringsnummer. Appen kunne fortelle at bilen var 2 minutter unna.

 

Slik ser skjermen ut før man bestiller
Etter bestilling

Umiddelbart etterpå fikk jeg følgende tekstmelding fra Uber:

SMS
SMS

Jeg hadde knapt rukket å få på meg skoene før denne bilen sto på utsiden:

Mercedes S320
Mercedes S320

Bilen var ren og pen, med super komfort og hyggelig sjåfør. I utlandet er det vanlig at passasjerene tilbys vannflasker, men det ble ikke tilbudt på denne turen.

God benplass
God benplass
Hyggelig sjåfør
Hyggelig sjåfør

Underveis kunne jeg følge med på kjøreruta i kartet, med estimert ankomsttid:

Screenshot_2014-11-25-15-21-14

Da reisen var over kom det opp hva turen hadde kostet, samtidig som jeg måtte vurdere sjåføren fra null til fem stjerner. Sammy fikk fem stjerner,

Screenshot_2014-11-25-15-29-44

I mitt tilfelle hadde jeg kreditt hos Uber, så prisen ble null kroner. Den egentlige prisen hadde vært 203 kroner, som man kan se i sammendraget jeg fikk på epost kort tid etter turen:

Sammendrag
Sammendrag

Eposten man mottar etter endt kjøretur er veldig innholdsrik, og langt mer omfattende enn en vanlig taxi-kvittering. Legg også merke til at Uber alltid runder prisene nedover til nærmeste krone.

Oppsummering

Dette var alt i alt en meget bra kjøreopplevelse, men jeg stusset litt på kjøreruten som ble valgt. Jeg gjorde et søk på samme kjørerute i Google Maps, og fant ut at sjåføren ikke hadde valgt korteste rute. Google sitt alternativ var på 2,3 kilometer, mens min sjåfør kjørte 3,1 kilometer. Det er en ganske betydelig omvei, men jeg kan ikke utelukke at sjåføren hadde god grunn til å gjøre dette rutevalget. Det hadde uansett ingen betydelig innvirkning på min totalopplevelse, men det kan være greit å være oppmerksom på slike ting i fremtiden.

Uber Oslo avstand

Uber Oslo kart
Korteste rute

 

203 kroner for denne kjøreturen må kunne sies å være en svært konkurransedyktig pris for en Mercedes S-klasse. Hvis du ønsker å imponere ei dame eller gjøre en standsmessig entre, kan UberBLACK absolutt anbefales.

Få 60 kroner i startkreditt ved å registrere deg gjennom denne linken. (Undertegnedes vervekode er cvy9l.)

Les også:

Uber: Spar penger fra flyplassen til hotellet
Uber lansert i Oslo

Bli med og diskutér Uber i vårt forum her.

Oversikt

Fordeler

Brukervennlig og oversiktlig. Detaljrikt sammendrag og full oversikt over kjørerute og hvem sjåføren er, som bidrar til økt sikkerhet for passasjerene.

Ulemper

Kan ikke forhåndsbestilles.
Tjenesten har få biler i Oslo foreløpig.

Brukervennlighet

Effektivitet

Kjøreopplevelsen

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Uber er så praktisk som det kan få blitt. Appen leverer en effektiv og brukervennlig tjeneste til en meget konkurransedyktig pris. Det trekkes ett poeng for kjøreopplevelsen på grunn av manglende vann i bilen, og omveien som sjåføren tok.

4.8

Kommentar

  1. Andreas sier

    Grunnen til omveien var helt sikkert at Møllerveien/Nordre Gate er stengt grunnet veiarbeid. Dermed er ruten via Kiellands Plass fort den korteste/raskeste.

  2. UberOslo sier

    Jeg har brukt Uber 4 ganger nå, og syns det er helt supert! Hvis du bruker koden vp7d0 får du 60 kr avslag på første tur. Jeg har betalt mellom 70 og 110 kr for turene som har vært 10-15 mins sent i Oslo sentrum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *