Høst-weekend er billigst i Berlin

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Berlin gir mest «høst-weekend» for pengene. Det viser Zmartas indeks som sammenligner populære reismål for å se hvilket som gir best valuta for pengene. Kombinasjonen med lav pris på flybillett, overnatting, ølpriser og mat gjør at den tyske storbyen havner på topp som det billigste reismålet for en langhelg i høst.

Om høsten drar Ola Nordmann gjerne på weekend og det er særlig storbyreiser som frister. Nordmenn er ofte tradisjonelle i valget av reismål og storbyreisen inneholder mange komponenter som vi søker etter i en langhelg med familien, kjæresten eller vennegjengen. Med mange forskjellige alternativ, bare en kort flyreise unna, kan det imidlertid være vanskelig å velge – særlig hvis budsjettet er litt stramt nå straks etter sommerferien. Derfor presenterer den finansielle tjenesten Zmarta en ny undersøkelse som sammenligner ulike reismål for den som søker en prisgunstig weekend-reise.

«Den ekstra energien en langhelg gir, trengs før en tøff vinter. Vår nye indeks for weekend-reiser gjør det enkelt for den som vil oppleve en ny by i noen dager uten at det skal svi i lommeboken»

Mattias Hallgrim, Markedsdirektør, Zmarta.

 

Tross at nordmenn topper listen over de mest bereiste i verden så er det samtidig færre enn før som reiser på utenlandsferie; sammenlignet med samme kvartal i fjor har antall utenlandsreiser gått ned med hele 19 prosent . Den hovedsakelige årsaken er økonomi.

Grundig undersøkelse

I undersøkelsen som sammenligner kostnader for fly, hotell, middag og øl fremtrer Berlin som den storbyen som gir mest valuta for pengene. For 1 028 kr (gitt at man reiser torsdag til søndag) er blant annet direktefly tur/ retur fra Oslo, overnatting på trestjerners hotell  sentrumsnært og trerettersmiddag på restaurant inkludert i prisen. Nest mest prisgunstig er Moskva hvor motsvarende prissammenligning motsvarer i snitt 1 239 kr per dag.

Dyrest er en weekend i Italia – her er indeksens to dyreste reismål lokalisert. Aller dyrest langhelg får du i Venezia hvor en langhelg (torsdag – søndag) i snitt koster nesten 2 500 kr per dag. Venezia er dermed mer enn dobbelt så dyrt å dra til sammenlignet med Berlin – hvor snittprisen per dag ligger på litt over tusen kroner. Nest dyrest er Roma der det i snitt koster straks under 2 000 kr per dag å tilbringe sin langhelg. For den som gjerne prøver nye ølsorter stikker både Moskva og Praha ut – her kan du få en 50 centiliters lokalt brygget øl for under 10 kr.

Resultatet av undersøkelsen finner du her.

Kilde: Pressemelding Zmarta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *