Cathay Pacific pensjonerer Boeing 747 etter 37 års tjeneste

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Cathay Pacific  har pensjonert sin siste Boeing 747-400. Dette setter en stopper for jumbo æran  selskapet fra Hong Kong, som har fløyet med 84  Boeing 747 maskiner siden 1979.

Den siste flyturen var en tilbakeføring av et fly fra Hong Kong til Tokyo Haneda, utført av maskinen B HUJ, som har fløyet for selskapet siden 1995. Alle passasjerer fikk et sertifikat til minne om flyturen .

Pensjonist - Cathay Pacific B747 - (C) Cathay Pacific media
Pensjonist – Cathay Pacific B747 – (C) Cathay Pacific media

Cathay Pacific er ved å fornye flåten. De eldre, mindre drivstoffeffektive 747s og A340 erstattes av den splitter nye Airbus A350 som i dag trafikkerer Düsseldorf. De fleste øvrige destinasjoner flys stort sett med Boeing 777-300ER og på de regionale rutene er det mye A330.

Bakgrunn Cathay

Cathay Pacific, IATA-kode CX, medlem av Oneworld-alliansen. Cathay er et flyselskap med hovedsete i Hongkong. Hovedbasen er Hongkongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.

Cathay har vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og kort tid etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.

Cathay Pacific hadde i 2015 flyvninger til mer enn 80 byer på fem kontinenter.

Kommentar

 1. haakonks sier

  Er denne artikkelen bare en Google Translate av en engelsk artikkel? Det bør uansett leses korrektur før saker blir publisert.

  • Peter Fox sier

   Hei, det er jeg enig i. Denne artiklen, ble oversatt i all hu- og hast, får at den skulle komme ut på dagen, hvor nyheten faktisk var «Fersk-vare»
   Takk for tilbakemeldingen. Vi jobber hele tiden på kvalitetsikring og forbedrelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *