Supersonisk salg! Toalettseter og hodetelefoner fra Concorde

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hvis du aldri fikk sjansen til å fly med det supersoniske Concorde flyet er det fortsatt en mulighet til å gjenoppleve luftfartens «gullalder» takket være en kommende auksjon med deler og inventar fra flyet.

Toalettseter, oksygenmasker, hodetelefoner, servise og menyer er blant de elementene som er planlagt solgt. Auksjonen finner sted i begynnelsen av november ved auksjonshuset Marc Labarbe  i Toulouse.

Concorde Potte - (C) www.marclabarbe.com
Concorde Potte – (C) www.marclabarbe.com

Den unike samlingen er forventet å tiltrekke seg et bredt spekter av bud. Auksjonarius kommer til å legge litt av hvert frem for salg. Alt fra metall-skiver brukt i konstruksjonen av Concorde anslått til rundt hundrelappen, mens et Machmeter- et instrument som viser forholdet mellom den sanne flyhastighet i forhold til lydens-hastighet- anslått til rett over 100 000 NOK.

Seter – i sett med toere og treere – fra flyet er også forventet å få en høy pris, med estimater opp mot 30 000 kroner. Det er mer enn 1 000 ulike deler fra det banebrytende passasjerflyet i den kommende auksjonen.

Concorde historie

Concorde var en gang det ultimate symbolet på jet-set glamour. Flyet for kjendiser, artister og næringslivet som flakset over Atlanterhavet. Bare 20 Concorde ble noensinne er bygget som en del av et felles britisk og fransk initiativ i sekstitallet.De ble kommersialisert av Air France og British Airways.

Flyet ble imidlertid pensjonert i 2003 etter en krasj i 2000 som drepte 113 mennesker. Flyet var også en bråkete bensinsluker som aldri ble økonomisk lønnsomt i drift.
Bare en håndfull av flyene er fortsatt intakt, inkludert et utstilt ved Manchester flyplass.

Hovedfoto: Getty Images

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *