Westin Grand Hotel München

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

München er for de aller fleste av oss best kjent for Oktoberfest og som hjembyen til BMW, men mitt besøk var i forbindelse med arbeidsgivers 5 dager lange årlige globale salgsseminar. Valget av hotell ble gjort på bakgrunn av at Westin Grand Münich har stor kapasitet både på rom og på konferansesaler. 

Jeg ankom hotellet kl 1130 på formiddagen, og gikk bort i resepsjonen uten å egentlig forvente å få tildelt noe rom såpass tidlig, men resepsjonisten kunne berette at det allerede var klare rom jeg kunne få. Det lønte seg med andre ord å ankomme litt før de store hordene av kollegaer som kom etter meg. Jeg fikk tildelt et Grand Deluxe-rom i 11. etg., noe som var en oppgradering på tross av ingen status i Starwood Preferred Guest. Den eksakte prisen for rommet er ikke relevant ettersom dette var en konferanse med avtalte priser, så i prisvurderingen tar jeg utgangspunkt i priser funnet på hotellets nettside. Denne er €228 pr natt i ukedagene, inkludert frokost.

Westin Grand Munich Lobby

Rommet var stort og innholdsrikt, med romslig skyvedørsgarderobe, minibar (som var tom for anledningen), utstyr til å lage kaffe og te, stort skrivebord med ny vannflaske utplassert hver dag og kingsize seng. Badet var stort, med to vasker, «rainshower» dusj med jevnt trykk og jevn temperatur og badekar. Og varme! Det er nesten utrolig å se hvor mange hoteller selv i Skandinavia som ikke har dette, men altså i München har man tatt seg råd til det.

Romslig og innholdsrikt bad av høy klasse.
Romslig og innholdsrikt bad av høy klasse.

Frokostbuffeten var rikholdig med både kaldmat og varmmat, og kvaliteten var godt over snittet. Blant annet var eggerøra laget av egg og ikke pulver, mens stort utvalg i frukt, bakevarer og pålegg gjør at totalinntrykket er veldig bra. Jeg fikk også testet ut lunsj i Café & Grapperia, hvor jeg fikk servert en forseggjort og velsmakende hamburger. Ellers ble det inntatt lunsj i stemningsfulle Paulaner’s Wirtshaus, men denne var ikke mer enn på det jevne. Det er litt overraskende ettersom smårettene hotellet serverte utenfor alle konferanserommene var av det bedre slaget. Hotellbaren var ikke overraskende ganske kostbar, og man nærmer seg norske pub-priser for øl og drinker her.

Westin Grand Munich seng

Hotellet har ganske bra med fasiliteter, her finner man blant annet spa, frisør, executive lounge, treningssenter, 4 barer/spisesteder og Sixt bilutleie. Det var heller ikke vanskelig å se på parkeringsplassen at hotellet sikter seg inn på forholdsvis velstående gjester, da det ikke var rent sjelden det kom gjester kjørende i både Porsche 911, Mercedes S-klasse og Ferrari 458. I tillegg bruker Qatar Airways dette hotellet for sine crew.

Westin Grand Munich rom

Beliggenheten er er et stykke fra sentrum, og det tar ca. 15 min til Marienplatz med taxi/Über (legg på 10-15 min ekstra i rushtrafikk). Taxi står alltid rett utenfor hotellet, og man har også U-bahn tilgjengelig like i nærheten. Beliggenheten er uansett da ikke optimal for langweekend-turister der det ligger midt i et forretningsområde, men som konferansehotell og for forretningsreisende er det greiere. Det er forholdsvis lite å ta seg til i umiddelbar nærhet fra hotellet, og skal man oppleve München så bør man ta turen inn til sentrum.

Westin Grand Munich biergarten
Biergarten

Oversikt

Fordeler

Pent og luksuriøst
Romslig og pent rom
Varmt bad av høy klasse
Mange fasiliteter
Jevnt over bra kvalitet på mat

Ulemper

Beliggenhet for fritidsreisende
Friskt prisnivå

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Westin Grand München holder en jevnt over høy standard, men tar også betalt for det.

4.3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *