Widerøe i konkurranse med SAS og Norwegian ???

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Widerøe er i prosessen rundt en vurdering for å kjøpe jetfly av typen CS-100 fra Bombardier, for bruk innenlands i Norge. Dette blir i direkte konkurranse med Norwegian og SAS. I følge Dagens Næringsliv er målet å bruke fly som har lavt drivstofforbruk og å satse på ruter som Molde, Kristiansund, Haugesund – til Oslo. Ruter som har lavt trafikkgrunnlag.

I følge avisen er det en ting som står i veien for at disse planene kan bli aktuelle for Widerøe. Selskapet er nødt til å få på plass en  ny kollektivavtale med selskapets ansatte, og den må være billigere enn i dag. DN skriver at selskapet diskuterer med sine ansatte om Widerøe skal bestille inntil ti fly av typen C-series fra Bombardier. Bruke selskapets flåte på flere ruter utenlands og være mer aktiv på utleie av selskapets fly og mannskap til andre aktører på «wet-lease» basis.

Widerøe har de to siste årene hatt en merkbar nedgang i reisende på sitt nettverk, noe som gjør at selskapets ledelse må tenke nytt. Det må samtidig skje raskt og dermed vil det bli planer som går ut over SAS og Norwegian.

Ikke bekreftet

Fra å være en liten aktør som tråler små ruter hvor de stores fly ikke kommer til, kan Widerøe dermed bli en brysom liten aktør som kaster seg inn på destinasjoner der SAS og Norwegian får konkurranse.

Dagens Næringsliv skriver videre at selskapet også vurderer fly fra Embraer og japanske Mitsubishi.

Widerøe-sjef Stein Nilsen har ikke ønsket å kommentere opplysningene om bestilling av nye jetfly, men målet er å fatte en styrebeslutning i midten av oktober.

Kilde: Dagens Næringsliv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *