10% rabatt på Fokker 50-bagasjemerke fra Aviationtag.com – et unikt stykke norsk flyhistorie

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den nederlandske flyprodusenten Fokker er for lengst historie. Mange av oss som har levd lenge nok til å huske tiden da SAS brukte Fokker 50 på sine regionale ruter har likevel minner knyttet til akkurat denne flytypen. I samarbeid med Aviationtag.com kan du sikre deg din egen en bit av Ingemar Viking, også kjent som SE-LFP.

Det er lite som sier flynerd mer enn et unikt bagasjemerke fra Aviationtag.com. Aviationtag.com har gitt InsideFlyers lesere mulighet til å kjøpe et unikt Fokker 50-bagasjemerke til rabattert pris. Bagasjemerkene kan henges på bagasje, nøkkelring og andre ting.

Fokker 50 bagasjemerke
Nå kan du sikre deg en bit SAS-historie ved å kjøpe et bagasjemerke fra Aviationtag.com. Hvert bagasjemerke har et unikt serienummer og blir registrert på kjøper hos Aviationtag.com. Foto: Aviationtag.com

Fokker 50

Fokker 50 var arvtageren til Fokker F-27. Flytypen var i luften første gang i 1985 og ble masseprodusert fra 1987 til 1996. Totalt ble det ikke bygget mer enn 213 Fokker 50-fly. Flytypen var utstyrt med turbopropmotorer fra Pratt & Whittney, hadde en toppfart på 520 km/t og en rekkevidde på 2 600 km.

SE-LFP Ingemar Viking

Dette Fokker 50-flyet hadde sin første kommersielle flygning som SE-LFP for SAS Commuter i november 1990. Her tjenestegjorde flyet 11 år før det fikk æren av å fly for Skyways, Gee Bee Air og Swe Fly noen år. Flyet ble igjen en del av SAS sin flåte fra 2004 til 2009 som LN-RNM. Flyet gikk av med pensjon i 2017 etter noen års tjeneste i solfylte Hellas med registreringsnummer SX-BRV for Hellas Aviation og Minoan Air.

SX-BRV Fokker 50
Flyet endte sine dager som SX-BRV etter noen års tjeneste for Hellas Aviation og Minoan Air, men får evig liv som bagasjemerker fra Aviationtag.com. Foto: Aviationtag.com

Eksklusivt tilbud til InsideFlyers lesere

Bruker du rabattkoden 10InsideFlyer får du 10% rabatt på dette Fokker 50-bagasjemerket.

Tilbudet gjelder i Aviationtag sin nettbutikk og gjelder til og med 9. september.

Forsidefoto: Ralf Manteufel / Wikimedia Commons

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *