AccorHotels kjøper Mövenpick Hotels & Resorts

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

AccorHotels kunngjorde i går at de har inngått en avtale med Mövenpick Holding og Kingdom Holding om å overta hotellkjeden Mövenpick Hotels & Resorts.

I følge avtalen må AccorHotels ut med 560 millioner sveitsiske franc, eller rundt 4,7 milliarder norske kroner, for å kjøpe Mövenpick Hotels & Resorts. Transaksjonen ventes å bidra positivt til selskapets inntekter allerede fra første år.

Mövenpick + AccorHotels logo

Sterke i Europa og Midtøsten

Mövenpick Hotels & Resorts ble grunnlagt i Sveis i 1973. Hotellkjeden driver i dag 84 hoteller i 27 land, med god representasjon i Europa og Midtøsten. Mövenpick Hotels & Resorts har også planer om å ekspandere med ytterligere 42 hoteller i Midtøsten, Afrika og Asia fram mot 2021. Selskapet har høy kompetanse innen hotelldrift og har mer enn 16 000 over hele verden.

Mövenpick Hotels & Resorts
Mövenpick Hotel Pattaya

– Med oppkjøpet av Mövenpick konsoliderer vi lederskapet vårt i det europeiske markedet. Samtidig kan vi ekspandere raskt i fremvoksende markeder i Midtøsten, Afrika og Sørøst-Asia. Mövenpick-merkevaren passer perfekt inn i vår portefølje, sier Sébastien Bazin, styreleder og direktør i AccorHotels i en pressemelding. Som en del av AccorHotels, vil Mövenpick kunne dra nytte av våre styrker innen distribusjon, lojalitetsbygging og utvikling.

Mer effektiv driftsform

Mövenpick Hotels & Resorts vil komme til å dra nytte av AccorHotels etablerte lojalitetsprogram og distribusjonskanaler. Dette er med på å sikre effektiv drift også i fremtiden. AccorHotels er allerede godt etablert i markedene hvor Mövenpick er representert, og driver mer enn 4 300 hoteller i over 100 land.

Transaksjonen må formelt godkjennes av relevante myndigheter, noe som ventes å være på plass i andre halvdel av 2018.

Foto: Mövenpick Hotels & Resorts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *