Vi tester Superior Ocean View-rom på Mövenpick Hotel Colombo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mövenpick Hotel Colombo i Kollupitiya i Colombo. Hotellet åpnet i 2017 og skal være det første nye 5-stjerners hotellet i Colombo på 25 år. I forbindelse med en jobbreise fikk jeg muligheten til å prøve et lengre opphold på dette hotellet.

Mövenpick Hotel Colombo ble anbefalt av selskapet jeg skulle jobbe med, da det ligger drøye fem minutters gangavstand fra kontoret deres. Prisen på rommene var dessuten fornuftig og tilbakemeldingene på nettsteder som TripAdvisor var gode.

Beliggenhet

Hotellets ligger praktisk til i området som er definert som Colombo 03, enten du besøker Colombo som turist eller i forbindelse med jobb. En del av de typiske turistattraksjonene ligger i områdene Colombo 01-02-03 og i gangavstand fra hotellet. Det er også i disse områdene de fleste internasjonale hotellkjedene er representert.

Offentlig transport er uansett ikke Colombos sterke side. Skal du til andre deler av byen er det taxi og Uber som gjelder, eller Tuk-Tuk for kortere kjøreturer. Prisnivået på taxi og privat transport er det ingenting å si på. Den dyreste taxituren jeg hadde i Colombo kostet i underkant av 50 kroner.

Turen fra flyplassen tar ca. 30 minutter i bil, avhengig av trafikk og tid på døgnet, og koster mellom 80 og 150 kroner med Taxi eller Uber.

Ankomst og innsjekking

Jeg ankom hotellet i bil og en portør var umiddelbart på plass for å åpne døren for meg og hjelpe meg med bagasjen.

Inne i resepsjonen ble jeg ble ønsket velkommen av en svært hyggelig og imøtekommende betjening. Selve innsjekkingen gikk smertefritt selv om det tok litt tid. Alle snakker upåklagelig godt engelsk.

Siden hotellet er nesten helt nytt er det ingen tegn til elde eller slitasje. Resepsjonsområdet er innredet i en moderne og innbydende stil, og gir et godt førsteinntrykk.

I gangene oppover i etasjene er det derimot vegg-til-vegg-tepper i tunge farger som gjelder. Materialvalget er kanskje ikke helt ideelt med tanke på den ekstreme varmen og luftfuktigheten. Selv om air condition-anlegget jobber på spreng for å holde fukt og temperatur på et levelig nivå, kan man fornemme en litt kjelleraktig mugglukt noen tider på døgnet. Når det er sagt besøkte jeg flere hoteller i løpet av oppholdet hvor dette fenomenet var betydelig verre.

Rommet

Rommet er av typen Superior Room Ocean View og ligger i 12. etasje med utsikt over det indiske hav. Enn så lenge i alle fall. Det bygges hektisk i omkringliggende områder, så i løpet av noen få år må man nok høyere opp i etasjene for å kunne nyte den samme utiskten. Rommet er rundt 36 m2 og mer enn stort nok for én person.

Utsikten fra hotellrommet
Utsikten fra hotellrommet er flott, men det bygges iherdig i nabolaget. Om noen år må man nok lenger opp i etasjene for å nyte den samme utsikten.

Innredningen er ganske standard og utmerker seg ikke i hverken den ene eller andre retningen. Rommet har en stor og komfortabel dobbeltseng, og er i tillegg utstyrt med lenestol, puff, sofa og sofabord, samt et skrivebord. Skulle du av en eller annen grunn ønske å tilbringe dagene foran TV-en på hotellrommet, kan du underholde deg selv med et stort utvalg av internasjonale TV- og filmkanaler fra bl.a. HBO.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet har også garderobe, strykejern, safe for oppbevaring av verdisaker og en minibar, dog med noe begrenset utvalg. Hotellet tilbyr uansett 24-timer room service.

Det romslig badet er utstyrt med to servanter og en stor dusj som også har takmontert dusjhode. Badet har som resten av rommet vinduer fra gulv til tak, men om du ikke er av den ekshibisjonistiske typen har badet en rullegardin som kan trekkes ned.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Mövenpick Hotel Colombo har tre restauranter. Buffetrestauranten AYU serverer både frokost, lunsj og middag, og har nok det indiske kjøkken som sin sterkeste side, selv om de prøver å servere litt av alt. Robota Grill serverer Sushi og andre retter fra det japanske kjøkken. Restauranten Brasserie spesialiserer seg på franske oster, mat og drikke.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Robota Grill leverte god mat og drikke, og er absolutt verdt et besøk. Buffetrestauranten er grei nok til frokost, men til middag finnes det bedre alternativer hvis det er buffet du er ute etter. Brasserie ble ikke testet under oppholdet.

Vistas Bar som ligger på taket av hotellet har dessuten et godt utvalg av enklere matretter. Det er også en kafé i lobbyen, men vær obs på at prisen på kaffe i motsetning til det meste annet ligger på norsk nivå og vel så det.

Lobbykafeen
Lobbykafeen har et greit utvalg av kaker og bakverk, men usedvanlig dyr kaffe.

Det er også en stor bar i lobbyetasjen med noe så eksotisk som en cigarlounge.

Hotellet tilbyr også 24-timers room service med et svært omfattende utvalg av mat og drikke.

Andre fasiliteter

Mövenpick Hotel Colombo har to svømmebaseng på taket i tilknytning til Vistas Bar. Et lite basseng og et større basseng av typen «infinity pool».

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I øverste etasje ligger hotellets spa-avdeling som tilbyr ulike behandlinger og en frisør- og neglesalong. Her finnes også et svært godt utstyrt treningsrom med flott havutsikt. Prisnivået på spa-behandlinger er selvfølgelig langt lavere enn hva man er vant til hjemme, men det er nok mulig å finne enda rimeligere behandlinger utenfor hotellet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foruten barene og restaurantene som kan brukes av alle gjester har hotellet også en executive lounge for gjester som bor i Executive-rom. Siden reisefølget hadde sikret seg det siste ledige rommet fikk jeg også mulighet til å teste loungen og opplevde den som en av de bedre jeg har prøvd. Absolutt verdt å vurdere dersom prisforskjellen opp til Executive-rom ikke er for stor.

Hotellet har også seks møterom som ikke ble testet under oppholdet.

Lojalitetsprogram

Circle M
Foto: Terje Sollie / Pexels

Som gjest hos Mövenpick Hotels kan du opptjene poeng i hotellkjedens eget lojalitetsprogram Advantage M. Poengene kan brukes til nye overnattinger eller hos utvalgte partnere. Du kan også opptjene poeng til enkelte flyselskaper og andre partnere.

For $100 USD per år kan du også kjøpe deg inn i programmet Circle M som gir 25% rabatt på mat og drikke i alle hotellets restauranter, og lavere priser på rom. Selve app-løsningen som Circle M benytter er litt knotete, men det kan være en god investering hvis du for ofte hos Mövenpick Hotels & Resorts.

Alternativer

Det er nok å velge i blant andre hoteller i området. Av hoteller i samme stil og prisklasse kan Cinnamon Red vurderes, selv om Mövenpick Hotel Colombo virker noe bedre. Er du på utkikk etter noe litt mer eksklusivt kan du vurdere Cinnamon Grand, Cinnamon Lakeside, Hilton eller The Kingsbury, som er noen av mange gode alternativer som finnes.

Konklusjon

Jeg er svært fornøyd med oppholdet mitt på Mövenpick Hotel Colombo. Rommene er store og praktiske for lengre opphold, utvalget av mat og drikke er bra, og servicen er upåklagelig. Det kan nesten bli litt for mye for en enkel nordmann.

Prisen på 127 dollar per natt inkludert frokost er det heller ingenting å si på prisen og jeg føler at jeg fikk mye igjen for pengene.

Det ser ut til å bli flere turer til Sri Lanka fremover og sjansen er stor for at jeg velger Mövenpick Hotel Colombo neste gang også.

Foto: Martin Damm Laupstad

Oversikt

Fordeler

Nytt og moderne hotell
Store rom med stort bad og komfortabel seng
Godt utvalg av mat og drikke
Fremragende service
Mye for pengene

Ulemper

Interiøret i gangene kunne vært mer spennende
Noe lukt av "fuktig kjeller" enkelte steder, spesielt enkelte tider av døgnet
Høy pris på kaffe i lobbykafeen

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg er svært fornøyd med oppholdet mitt på Mövenpick Hotel Colombo. Rommene er store og praktiske for lengre opphold, utvalget av mat og drikke er bra, og servicen er upåklagelig. Det kan nesten bli litt for mye for en enkel nordmann.

Prisen på 127 dollar per natt inkludert frokost er det heller ingenting å si på prisen og jeg føler at jeg fikk mye igjen for pengene.

Det ser ut til å bli flere turer til Sri Lanka fremover og sjansen er stor for at jeg velger Mövenpick Hotel Colombo neste gang også.

4.5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *