InsideFlyer går all-inclusive på Centara Ceysands Resort & Spa

Centara Ceysands Resort & Spa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter nesten to uker på Mövenpick Hotel i et varmt, fuktig og bråkete Colombo, var det på tide å ta noen dager fri og komme seg ut av storbyen. En kollega anbefalte Bentota som reisemål for en rolig weekend og valget falt på Centara Ceysands Resort & Spa som overnattingssted.

Selv om jeg har reist en god del de siste årene, skal jeg innrømme at jeg har ganske lite erfaring med «tradisjonelle sydenferier» og all inclusive-resorts. Den begrensede sydenerfaringen har heller ikke bare vært positiv, men denne gangen var det egentlig ingen ting som fristet mer enn strand, fargerike drinker og slaraffenliv på Centara Ceysands Resort & Spa.

Beliggenhet

Bentota by ligger rundt 80km sør for Colombo. Selve eiendommen ligger på en liten halvøy mellom Lakkadivhavet og Bentota-elven. Hotellet har et lite mottagelsessted i Aluthgama like ved jernbanestasjonen, hvor du blir fraktet med båt over elven og fram til hotellet.

Den rimeligste måten å komme seg fra Colombo til Aluthgama er med buss eller tog, men vi valgte for enkelhets skyld Uber som tok oss fra dør til dør for rundt 350 kroner.

Centara Ceysands Resort & Spa ligger rett ved Bentota Beach, som av TripAdvisor er rangert som asias 7. beste strand.

Ankomst og innsjekking

Vi ble tatt imot av en hyggelig og imøtekommende betjening som tok hånd om bagasjen vår og vi fikk litt og drikke mens vi ventet på båten som skulle ta oss over til hotelleiendommen. Hotellet disponerer både små og store båter, og siden vi var de eneste gjestene som skulle sjekke inn nå var det en av de små båtene som tok oss over elven.

I resepsjon var det litt innsjekkingskø da vi kom, men vi ble likevel tatt godt imot og fikk litt mer å drikke mens vi ventet på at det skulle bli vår tur.

Oppholdet ble i utgangspunktet bestilt med halvpensjon siden prisforskjellen ikke var noe å snakke om. Under innsjekking ble vi imidlertid oppfordret til å oppgradere til all-inclusive, som jo måtte være det eneste riktige for oss. Om ikke vi likte drinker? Det er jo ganske dyrt for drikke i baren her ble vi fortalt, og dessuten var det veldig praktisk om alle måltidene var inkludert.

Joda, hvorfor ikke? Oppgraderingen kostet $55 per hode, og vi takket ja med en klar ambisjon om at dette skulle vi klare å tjene inn i løpet av oppholdet.

All-inclusive-armbånd
All-inclusive-gjester identifiseres med et moteriktig rødt plastarmbånd.

Rommet

Rommet vi hadde booket var av typen Deluxe Ocean Facing, som er 42-44m2 store og har balkong med utsikt mot havet. Rommet ser bra ut og det ikke er noe å pirke på ved renholdet, begynner det å bære preg av at hotellet ikke er helt nytt. Det må vel være lov å si at det kanskje ikke ser helt ut som på bildene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foruten en stor og komfortabel seng, er rommet innredet med en garderobe med safe, en liten sofa og et skrivebord. Minibaren er greit nok utstyrt med essensielle drikkevarer og litt snacks, men det er egentlig av mindre betydning når barregningen allerede er betalt før oppholdet begynner. Balkongen er innredet med to enkle stoler og et bord.

Utsikt fra balkongen
Utsikt fra balkongen

Badet er ganske romslig det også. Vanntrykket i dusjen er bra, men belysningen kunne gjerne vært litt bedre med tanke på den mørke innredningen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet har selvfølgelig WiFi, men kvaliteten var ikke noe å hoppe i taket over. Vi hadde heldigvis med en egen WiFi router med 4G vi kunne bruke når nettet var på sitt minst samarbeidsvillige.

Mat og drikke

Hotellet har tre restauranter: Café Bem som serverer internasjonal og lankesisk mat, buffetrestauranten 360 Restaurant og Suan Bua som har thaimat på menyen.

Buffetrestauranten er akkurat det man kan forvente av denne typen sted. Helt greit, men ikke noe mer enn det. Suan Bua bar vi imidlertid en positiv opplevelse og vi hadde nok det beste måltidet vårt her.

Foruten restaurantene har hotellet også både bar og pool-bar, samt Ceylon Club som serverer Afternoon Tea, snacks, forfriskninger og fotball på TV.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellbaren reklamerer med live-musikk hver kveld, noe som for så vidt er sant. Kvaliteten på de musikalske innslagene er imidlertid så dårlig at det er vanskelig å sette ord på det. De musikalske ferdighetene var faktisk så dårlig at det i seg selv er underholdende. I alle fall den første timen.

Den første kvelden kunne by på et Michael Jackson coverband som vanæret popmusikkens konge på et nivå som mangler sidestykke. Den andre kvelden ble vi underholdt av en reggae-duo som forkynte rastafari og ganja på en svært lite overbevisende måte. Jeg hadde heller vært betalende publikum i kinesisk karaokebar. Terningkast 1.

Almost all-inclusive

Det er også verdt å merke seg at all-inclusive ikke inkluderer absolutt alt. Buffetrestauranten er alltid inkludert, og det samme er øl og vin i alle restaurantene. I baren fremgår det av menyen hvilke drinker som er gratis og hva som ikke er inkludert. Det som ikke er inkludert er likevel rabattert for all-inclusive-gjester.

Så blir det litt mer komplisert. Selv om både øl og vin er inkludert i restaurantene, er bare øl inkludert i minibaren. I de to andre restaurantene er det bare «kokkens anbefaling» som er inkludert, alternativt gir all inclusive 2000 rupi per person i avslag på regningen. Dette kan være litt forvirrende.

Andre fasliteter

Centara Ceysands har et stort utendørs basseng med et eget basseng for barn. Hotellet har også et godt utstyrt treningssenter og en flott spa-avdeling. Det finnes også muligheter for shopping på eiendommen, men butikkene så ikke spesielt interessante ut og ble ikke besøkt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet tilbyr også en rekke vannsportsaktiviteter som snorkling, kano, seileing, wakeboard og vannscooter, og er behjelpelig med å legge til rette for utflukter og aktiviteter utenfor hotellets regi.

Bentota Beach

En av stedets beste kvaliteter er etter min mening likevel stranden, som vi fikk ha tilnærmet helt for oss selv siden vi var der utenfor høysesong.

Priser og booking

Centara Ceysands Resort & Spa kan bookes gjennom hotellets nettside eller gjennom de fleste nettbaserte reisebyråer. Vi valgte å booke gjennom hotels.com da prisen var den samme som på hotellets hjemmeside, og tilbudet fra hotels.com ga 35% rabatt på spa, mat og drikke. Booking gjennom hotels.com gir selvfølgelig også Trumf-poeng fra viaTrumf, som igjen kan veksles til SAS EuroBonus.

Gjennomsnittsprisen for oppholdet vårt var 1 680,- kroner per natt med halvpensjon. Oppgradering til all-inclusive satt oss tilbake med rundt 500 kroner ekstra per natt.

Alternativer

Det ligger en mengde overnattingssteder rundt Bentotastranden i alle former og prisklasser. Dersom du vil ha nærhet til stranden og mer luksus, går Saman Villas for å være noe av det beste du kan få, men ligger også i en helt annen prisklasse.

Konklusjon

Vi hadde et helt greit opphold på Centara Ceysands Resort & Spa. Beliggenheten er super, stranden er fantastisk og selv mat og drikke ikke er i toppklasse, så sulter du ikke i hjel. Servicen er topp og rommene er gode, selv om det er tegn til litt slitasje.

Jeg sitter likevel igjen med en følelse av at jeg ikke fikk veldig mye for pengene, men det skal sies at oppholdet ble booket i siste liten og det var få andre alternativer tilgjengelig.

Nysgjerrig på Sri Lanka? Sjekk Sri Lanka-tråden i forumet vårt for tips eller for å stille spørsmål.

Oversikt

Fordeler

- Fantastisk beliggenhet
- Flott utendørs basseng
- Bra spa-avdeling og treningssenter

Ulemper

- Buffetrestauranten kunne vært bedre
- Rommene begynner å få tegn til slitasje
- Komplisert all-inclusive-konsept
- Grusom kveldsunderholdning i baren

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Vi hadde et helt greit opphold på Centara Ceysands Resort & Spa. Beliggenheten er super, stranden er fantastisk og selv mat og drikke ikke er i toppklasse, så sulter du ikke i hjel. Servicen er topp og rommene er gode, selv om det er tegn til litt slitasje.

Jeg sitter likevel igjen med en følelse av at jeg ikke fikk veldig mye for pengene, men det skal sies at oppholdet ble booket i siste liten og det var få andre alternativer tilgjengelig.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *