KLM utvider i India – dropper Sri Lanka

Vikhasa Soudha, Bangalore, Karnataka

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

KLM Royal Dutch Air Lines lanserer etter sommeren en ny rute til Bangalore i Inda. Ruten vil ha tre ukentlige avganger og skal flys med Boeing 787-9 Dreamliner.

KLM utvider nettverket sitt i India, som allerede omfatter Delhi og Mumbai, med en ny rute til Bangalore. Ruten flys tre ganger i uken fra Schiphol-flyplassen i Amsterdam, som har gode forbindelser til flere norske byer.

KLM Boeing 787-9 Dreamliner
Boeing 787-9 Dreamliner. Foto: KLM Royal Dutch Airlines

Tar over etter Jet Airways

KLM har tidligere samarbeidet med Jet Airways på ruter til og fra Inda. Etter at Jet Airways kollapset i april ønsker det nederlandske flyselskapet å tilby alternative ruter selv for sine kunder.

Den nye ruten har avganger fra Amsterdam mandag, onsdag og fredag og har sin første gang 28. oktober 2019. Ruten skal betjenes med Boeing 787-9 Dreamliner, med 30 seter i business class, 45 seter i premium økonomi og 219 seter i vanlig økonomiklasse.

KLM World Business Class Boeing 787-9 Dreamliner
World Business Class Boeing 787-9 Dreamliner. Foto: KLM Royal Dutch Airlines

Bangalore er Indias tredje største by etter Delhi og Mumbai, med over ti millioner innbyggere. Byen ligger i Karnataka sør i India. Bangalore har et stort teknologimiljø og er kjent som Indias Silicon Valley. I tillegg til å være en viktig forretningsdestinasjon, er Bangalore også et godt utgangspunkt for å utforske det sørlige India. Mange populære turistreisemål, som strendene på Goa og flere naturreservater, kan enkelt nås fra Bangalore.

Dropper Colombo

For å ha kapasitet til å åpne den nye ruten må KLM gjøre endringer på sitt eksisterende rutetilbud. Til dels skyldes dette restriksjoner på Schiphol, som allerede har nådd taket for hvor mange flygninger flyplassen kan ha.

KLM vil derfor inntil videre legge ned ruten til Colombo, Sri Lanka når Bangalore-ruten åpnes. Situasjonen på Sri Lanka etter terrorangrepet i påsken har også svekket utsiktene for lønnsomhet på denne ruten.

Foto: sarangib / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *