Vi tester Cinnamon Grand Colombo, Sri Lanka

Cinnamon Grand Colombo, Sri Lanka

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

På min siste tur til Sri Lanka var tiden inne for å prøve et nytt hotell. Ikke det at det er noe galt med stamhotellet, Mövenpick Hotel Colombo, men denne byen har flere andre flotte og tradisjonsrike hoteller. Valget falt til slutt på Cinnamon Grand.

Cinnamon Hotels & Resorts er en forholdsvis liten hotellkjede med hoteller på Sri Lanka og Maldivene. Hotellkjeden har tre hoteller i Colombo, blant annet fem-stjerners-hotellet Cinnamon Grand Colombo. Jeg har spist på flere av hotellets restauranter tidligere, men dette er mitt første opphold på hotellet.

Beliggenhet

Cinnamon Grand er det største av Cinnamon-hotellene i Colombo, med over 500 rom fordelt på flere bygninger. Hotellet ligger i Galle Road, i gangavstand fra Galle Face, Seema Malakaya-tempelet, og diverse barer, restauranter og kjøpesenter.

Personlig synes jeg omgivelsene her er finere enn på Mövenpick, samtidig som jeg fortsatt ikke er lenger unna kontoret enn at jeg kan gå på jobb.

Reisetid til og fra flyplassen er 45-60 minutter med bil.

Lobbyen på Cinnamon Grand Colombo
Foto: Cinnamon Hotels & Resorts

Innsjekking og førsteinntrykk

Etter å ha gått gjennom en sikkerhetssjekk ved inngangen befinner vi oss i en stor og flott hotellobby. Interiøret er elegant og luksuriøst, men atmosfæren føles likevel passelig lett og uformell.

Vi ankommer hotellet i 11-tiden på formiddagen og henvender oss i resepsjonen for å høre om vi kan få sjekke inn. Vi får beskjed om at det sikkert ikke er noe problem, men siden vi har executive-rom blir vi bedt om å vente på en butler som kan ta oss med til executive-delen av hotellet og sjekke oss inn i loungen.

Innsjekking i Executive Lounge i 8. etasje.
Innsjekking i Executive Lounge i 8. etasje.

Innsjekkingen går raskt og effektivt, og vi får en grundig gjennomgang av rommets og hotellets fasiliteter.

Executive Room

Executive-rommene ligger i 8. til 10. etasje i et av hotellets mange bygninger. De fleste av rommene har utsikt mot Galle Road og taket av bygningen hvor spa- og velvære-avdelingen ligger.

Utsikt fra rommet
Utsikt fra rommet

Rommet er rundt 32 kvadratmeter, rent og ser forholdsvis nytt ut. Innredningen består av en stor seng, en sofa og et skrivebord. Rommet har også TV, kaffemaskin, safe og en velfylt minibar.

Som velkomstgave har jeg fått et fruktfat og en flaske rødvin.

Executive Room på Cinnamon Grand Colombo, Sri Lanka

WiFi fungerer bra til Sri Lanka å være, med hastigheter på 5-10 Mbps. Det er også uttak for nettverkskabel ved skrivebordet, samt to USB-ladekontakter.

Badet er ganske romslig, og er utstyrt med separat dusjområde og badekar. Har du glemt toalettmappen hjemme, er badet fullt utstyrt med det meste du trenger av komfort- og hygieneprodukter.

Mat og drikke

Cinnamon Grand Colombo har med stort og smått intet mindre enn 18 restauranter, kafeer og barer. Her finner du mat fra alle verdens hjørner, delikate makroner og finere bakverk, og vellagede drinker, vin og øl.

The Coffee Stop
The Coffee Stop
Breeze Bar
Breeze Bar. Foto: Cinnamon Hotels & Resorts
Cheers Pub
Cheers Pub. Foto: Cinnamon Hotels & Resorts

Det er vanskelig å rekke over alt i løpet av en knapp uke, men jeg vil gjerne trekke fram den kinesiske restauranten Tao som en av mine favoritter.

Tao
Tao. Foto: Cinnamon Hotels & Resorts

Room service fungerer også veldig bra, med en meny satt sammen av retter fra alle hotellets restauranter, kort leveringstid og priser som absolutt er til å leve med.

Skal jeg pirke på noe så med det være Noodles-restauranten. Dette er den eneste restauranten på hotellet som serverer frokost, men det er trangt, lavt under taket, støyete og rett slett for dårlig kapasitet. Har du executive-rom er heldigvis frokosten i loungen veldig bra.

Executive Lounge

Cinnamon Grand Colombo har en flott lounge i 8. etasje med utsikt over bassengområdet og byen.

Utsikt fra Executive Lounge

Loungen serverer både frokost, high tea, og «happy hour» fra kl. 18 – 20. Rekker du ikke happy hour er det likevel ikke noe problem å få servert enkle småretter helt fram til midnatt. Buffeten er ganske innholdsrik, og jeg ser egentlig ingen grunn til å velge frokost i Noodles-restauranten, selv om den også er inkludert med executive-rom. Utvalget i frokostrestauranten er kanskje litt bedre, men atmosfæren i executive lounge er langt mer behagelig.

Ikke bli overrasket om Saldin, som jobber i loungen, er på fornavn med deg og har lært seg hvilke drinker du foretrekker, allerede etter den første kvelden. Han leverte rett og slett fantastisk personlig service fra dag én.

Fasiliteter

Cinnamon Grand Colombo har dobbelt opp av både svømmebasseng og treningssentre. Bassenget som ligger i hagen på baksiden av hotellet er det absolutt flotteste, med Breeze Bar liggende like ved.

Bassengområde

Det største og best utstyrte treningssenteret brukes også av medlemmer som ikke er gjester på hotellet. Dette gjør at det kan være litt fullt der om morenen. Det andre treningssenteret, som ligger i hovedbygning, er litt dårligere utstyrt, men likevel helt greit. Her er det sjelden stor pågang. Temperaturen er etter min mening litt høy på begge sentrene, men det er kanskje ikke så rart når temperaturen ute ligger 35-40 grader. Hotellet har også to tennisbaner.

Treningssenteret
Foto: Cinnamon Hotels & Resorts

Angsana Spa ligger i samme bygning som det største treningssenteret. Spabehandlinger her koster litt mer enn hva du finner utenfor hotellet, hos for eksempel Spa Ceylon. Prisnivået er uansett lavt om du sammenligner med de fleste andre steder i verden.

Angsana Spa
Angsana Spa. Foto: Cinnamon Hotels & Resorts

Booking, priser og bonuspoeng

For mine fem netter på Cinnamon Grand Colombo betalte jeg en gjennomsnittspris på 1 678 kroner per natt.

Cinnamon Hotels & Resorts har ikke noe eget lojalitetsprogram, og jeg bestilte derfor oppholdet gjennom Viatrumf og Expedia. Foruten 2728 Expedia Rewards-poeng ga oppholdet også 654 Trumf-poeng.

Cinnamon Grand Colombo

Cinnamon Grand Colombo kan muligens bli mitt faste hotell i Colombo. Beliggenheten er etter min mening perfekt, og hotellet har alle fasiliteter man trenger også for litt lengre opphold. Rommene er rene, velutstyrte og moderne, og executive-loungen er veldig bra. Du får mye hotell for pengene, og prisnivået på mat, drikke og tjenester er det ingenting å si på.

Oversikt

Fordeler

+ Flotte, moderne rom
+ Bra Executive Lounge
+ Gode fasiliteter

Ulemper

- Varmt på treningssenteret
- Frokostrestauranten er bråkete og har for liten kapasitet

Service

Beliggenhet

Rom

Fasiliteter

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Cinnamon Grand Colombo kan muligens bli mitt faste hotell i Colombo. Beliggenheten er etter min mening perfekt, og hotellet har alle fasiliteter man trenger også for litt lengre opphold. Rommene er rene, velutstyrte og moderne, og executive-loungen er veldig bra. Du får mye hotell for pengene, og prisnivået på mat, drikke og tjenester er det ingenting å si på.

4.2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *