Emirates kansellerer NESTEN alle passasjerflygninger

Emirates kansellerer alle passasjerflygninger på grunn av koronaviruset COVID-19

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra og med 25. mars kansellerer flyselskapet Emirates inntil videre nesten alle passasjerflygninger. Koronaviruset COVID-19 har ført til en drastisk reduksjon i etterspørselen etter flyreiser over hele verden. For et selskap med kun internasjonale ruter er markedet rett og slett blitt borte.

Konsernsjef og styreformann i Emirates Gorup, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum
Konsernsjef og styreformann i Emirates Gorup, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Onsdag neste uke stanser flyselskapet Emirates inntil videre nesten all passasjertrafikk på ubestemt tid. Emirates og dnata har de siste ukene justert ned virksomheten i takt med synkende etterspørsel og pålegg fra myndighetene knyttet til koronaviruset COVID-19. Flyfrakt vil imidlertid fortsatt gå som normalt.

Oppdatert kl.17:55: Vi skrev i den opprinnelige artikkelen at Emirates ville stanse alle passasjerflygninger. Selskapet har i ettertid kommet med en oppdatert uttalelse. Etter å ha mottatt forespørsler fra myndigheter og reisende om støtte til hjemsendelse av reisende, vil Emirates fortsette å operere passasjer- og lastefly til følgende land og territorier inntil videre, så lenge grensene forblir åpne, og det er etterspørsel: Storbritannia, Sveits, Hong Kong, Thailand, Malaysia, Filippinene, Japan, Singapore, Sør-Korea, Australia, Sør-Afrika, USA og Canada. Situasjonen er fortsatt dynamisk, og reisende kan sjekke flystatus på emirates.com.

– Verden har bokstavelig talt gått i karantene på grunn av COVID-19-utbruddet. Dette er en enestående krisesituasjon når det gjelder bredde om omfang. Både fra et geografisk, helsemessig, sosialt og økonomisk synspunkt, sier Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, konsernsjef og styreformann i Emirates Gorup.

Kutter i lønn og andre kostnader

Emirates gjør også en rekke tiltak for å kutte kostnader i hele organisasjonen. Det innføres blant annet full stopp av ansettelser og alt ikke-kritisk konsulentarbeid. Selskapet jobber også med sine leverandører for å effektivisere og kutte kostnader.

Siden behovet for mannskap ikke lenger er til stede oppfordres ansatte til å ta ut ferie eller ulønnet permisjon. Med unntak av ansatte på junior-nivå, vil også alle ansatte få et midlertidig kutt i grunnlønn på 25% – 50% i tre måneder. Deler av toppledelsen i dnata og Emirates har på sin side gått med på 100% lønnskutt de neste tre månedene.

– I stedet for å si opp eller permittere våre ansatte har vi i stedet valgt å gjennomføre midlertidige grunnlønnskutt. Vi ønsker å unngå å kutte jobber. Når etterspørselen tar seg opp igjen, ønsker vi å raskt kunne skalere opp tjenestene våre igjen for våre kunder, sier Sheikh Ahmed. – Emirates Group har sterk likviditet og en sunn kontantbeholdning, men det er viktig at vi gjør tiltak for å redusere kostnadene våre np.

Foto: Emirates

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *